Lovitură pentru medicii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Florin Cîţu anunţă când va fi luată o decizie

Author: Diana Tilă
Actualizat: 28 iul 2022, 20:25
Lovitură dură pentru medicii care nu s-au imunizat împotriva coronavirusului.
Sursa: PixaBay

Florin Cîțu a făcut un anunț important pentru medicii care nu s-au vaccinat. Ce a declarat premierul României?

Florin Cîţu a vorbit, miercuri, despre propunerea ministrului Sănătăţii de a impune anumite restricţii personalului medical care nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

Citeste si: Veste bună pentru românii care vor să plece în vacanță! O țară a eliminat orice restricție până la sfârșitul sezonului

Ce a declarat Florin Cîțu?

Premierul României, Florin Cîțu, nu este de acord cu impunerea restricțiilor pentru cadrele medicale, care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, deoarece consideră că acest lucru ar putea afecta pacienții.

Florin Cîțu  a făcut aceste declarații, miercuri, după ce Ministrul Sănătății a propus anumite restricții personalului medical, care nu s-a imunizat împotriva coronavirusului.

Este foarte bine că se vine cu propuneri care ajută în direcția campaniei de vaccinare. Cu unele sunt de acord, cu altele, nu. Am vorbit azi cu doamna ministru al Sănătății și este clar că vrem să menținem economia deschisă, dar dacă specialiștii spun că această campanie de vaccinare poate fi ajutată de măsuri bonificatoare, cum ar fi premii, putem să mergem și pe aceste măsuri.

Nu aș merge pe măsuri restrictive față de personalul medical care trebuie testat dacă nu s-a vaccinat, pentru că e vorba de relații cu pacienții și acolo lucrurile sunt mai sofisticate”,  a spus premierul.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: O nouă lovitură pentru români! Persoanele nevaccinate ar putea fi afectate de restricții în următoarea perioadă. Anunțul lui Florin Cîțu

Prim-ministrul țării susține că vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale nu a fost prezentată ca propunere, potrivit wowbiz.

„Decizia va fi luată când va veni o propunere în ședința de guvern. Vaccinarea obligatorie a medicilor nu a fost prezentată ca propunere”,  a mai spus Cîțu.

Ce a declarat Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a propus în şedinţa coaliţiei de guvernare noi măsuri restrictive pentru românii nevaccinaţi, dar și testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat şi acces limitat în weekend în zonele neesenţiale.

Citeste si: Anunțul momentului despre vaccinul Pfizer! Ce se întâmplă cu nivelul de anticorpi din organism? Toată lumea trebuie să știe asta

„Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricţii. Sunt, pe de o parte: o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi va merge ca propunere de lege în funcţie de decizia şi ce recomandări ne vin de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, în funcţie de nivelul de incidenţă”,  a

declarat, marți, Ioana Mihăilă.

 

 

 

 

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?