Lovitură pentru români! Primele restricții pentru persoanele nevaccinate. Ce măsuri vor fi introduse în România

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 30 iul 2021, 16:49
Primele restricții pentru persoanele nevaccinate.
Sursa: PixaBay

Autoritățile din România ar putea introduce primele restricții pentru persoanele nevaccinate. Iată care sunt măsurile care pot stopa pandemia de COVID-19.

Vicepremierul Dan Barna a declarat că în Coaliție și în Guvern s-a discutat de câteva măsuri pentru românii nevaccinați, în speranța că așa vor alege să se imunizeze, iar gradul de vaccinare din România va crește.

Citeste si: ANUNȚUL care starneste ingrijorare in randul tuturor romanilor! Adrian Streinu Cercel a lansat un avertisment important! "Valul 4 a inceput deja. El se va amplifica la sfarsit de august"

Ce măsuri ar putea fi introduse în România pentru nevaccinați

În ultima perioadă se vorbește tot mai des despre valul patru al pendemiei de coronavirus, care ar urma să apară în această toamnă. Autoritățile se tem de valul patru care ar fi cel mai contagios. Astfel, Dann Barna susține că introducerea unor restricții sau punerea în joc a unor tombele cu premii ar putea să ne salveze de la o situație critică, potrivit spynews.ro

„Se discuta diverse variante precum vouchere, bonuri, tichete, prin care cetatenii sa fie incurajati. S-a discutat si despre o potentiala loterie, inclusiv cu utilaje agricole, astfel incat sa rezoneze cei din mediul rural”, a declarat Dan Barna, informează RTV.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Este anunțul momentului! Permisul de sănătate devine obligatoriu într-o țară intens tranzitată de români

Prin urmare, persoanele care vor să meargă în anumite locații vor avea acces viitorul apropiat doar dacă decid să se imunizeze împotriva coronavirusului.

”De exemplu, mersul la mall, să fie condiționat de existența vaccinării. Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii. E un mesaj foarte clar: dacă vrem să nu ne mai întoarcem la perioada de restricții care ne-a chinuit atât de mult, e necesar să ne vaccinăm.

Vom avea cu toții probleme dacă nu vom crește procentul de vaccinare”, a mai menționat vicepremierul României.

Pe lângă Dan Barna, și Valeriu Gheorghiță îi îndeamnă pe români să se vaccineze. Coordonatorul campaniei de vaccinare susține că imunizarea într-un număr cât mai mare poate combate un eventual val patru din prima etapă a apariției acestuia.

”Aş vrea să transmit un mesaj clar, că este perioada oportună în care putem să ne vaccinăm pentru că un val patru de o amplituine importantă poate să fie prevenit, încă avem timp în această perioadă, să putem preveni o creştere

importantă a numărului de cazuri”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, notează RTV.