Franta impune noi masuri incepand de saptamana viitoare! Doar cei VACCINATI pot intra in cafenele sau merge cu trenul

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 10 aug 2021, 10:54
Noi restricții severe pentru combaterea pandemiei de Covid-19.
Sursa: PixaBay

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut îngrijorător, astfel, o nouă țară impune restricții dure. Despre ce țară este vorba?

Noi restricții severe pentru combaterea pandemiei de Covid-19 au intrat în vigoare într-o țară, în încercarea de a opri creşterea ratei de infectare cu coronavirus.

Citeste si: Germania ar urma să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate

Noi restricții într-o țară frecventată de români

Campania de vaccinare a scăzut în toată Europa, astfel, autoritățile impun restricții pentru a îndemna populaţia să se imunizeze împotriva  coronavirusului.

Franța este una dintre țările care a impus noi restricții împotriva Covid-19. Astfel, mersul la cafenea sau călătoria cu trenul, sunt permise, începând de luni, doar celor care dovedesc că sunt imunizați, că s-au vindecat sau că au fost testaţi negativ.

Peste 300.000 de romani locuiesc in Franta.

Până pe 15 septembrie, vaccinul împotriva oronavirusului va deveni obligatoriu pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, iar până la jumătatea lunii noiembrie, vaccinul va fi obligatoriu pentru toate persoanele care au peste 18 ani.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani vor trebui să prezinte o astfel de dovadă începând cu 30 septembrie, scrie Agerpres, preluând DPA.

Citeste si: Alexandru Rafila vorbește despre vaccinarea obligatorie: „Eşecul campaniei de vaccinare a guvernului nu trebuie înlocuit cu măsuri coercitive”

Pentru accesul în restaurante, în autobuze care circulă pe distanţe lungi, avioane, târguri şi unităţi sanitare, oamenii trebuie să prezinte un certificat digital. Această măsură a intrat în vigoare de la jumătatea lunii iulie, pentru cei care mergeau la cinema, muzeu sau la un eveniment major.

Oliver Veran, ministrul Sănătăţii din Franţa, a precizat duminică pentru cotidianul Le Parisien, că "nu toate măsurile vor fi atât de dure aşa cum era planificat iniţial.

În cazul persoanelor care au certificat verde care atestă un rezultat negativ la testul de COVID, valabilitatea va fi de 72 de ore, nu de 48. Autotestele sunt, de asemenea, acceptate, cu condiţia ca să fie efectuate sub supravegherea unui profesionist din domeniul medical."

Citeste si: În ce condiții se vor întorce elevii din toamnă la cursuri. Școala online nu mai este o opțiune

Potrivit Adevarul.ro, noile măsuri au creat controverse, ultima demonstraţie din weekend atrăgând peste 200.000 de persoane. Proteste în masă au avut loc la fiecare sfârşit de săptămână, după ce preşedintele Emmanuel Macron a anunţat aceste reguli la jumătatea lunii iulie, în încercarea de a opri numărul tot mai mare de noi infecţii cu noul coronavirus. În prezent, în Franţa s-au imunizat cu cel puţin o doză 63% din 67 de milioane de oameni.