Lovitură pentru Simona Halep! ITIA propune prelungirea suspendării. Cu câți ani este posibil să i se mărească pedeapsa

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 26 feb 2024, 12:27

Simona Halep riscă să i se prelungească perioada de suspendare

Sursa: Facebook Simona Halep

Simona Halep a fost audiată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne între 7 și 9 februarie, iar tenisemna așteaptă decizia finală.

Însă, în așteptarea hotărârii celor de la TAS, Simona Halep a avut parte de o mare surpriză. Un tenismen care a încălcat programul de anticorupție în tenis a primit o pedeapsă mult mai mică decât a ei.

Simona Halep a fost audiată la TAS

Tenismena română a fost acuzată de dopaj, după ce, în cadrul competiției US Open din octombrie 2022, testul antidoping a ieșit pozitiv, depistându-se că aceasta ar fi consunat Roxadustat.

În urma acestei descoperiri, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a transmis, printr-un comunicat, faptul că: „ Jucătoarea Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru încălcarea regulamentului Anti-Doping din tenis”.

Din acel moment, până în prezent, sportiva a depus toate eforturile pentru a-și dovedi nevinovăția, fiind ferm convinsă că suplimentele pe care le-a luat înaintea competiției din 2022 au fost contaminate din fabrică.

Citește și: Reacția Simonei Halep după audierile de la TAS: „Coșmarul s-a încheiat”. Sportiva a povestit totul într-o postare

În acest sens, fosta lideră mondială a dat în judecată compania canadiană care se ocupă de producerea respectivelor suplimente, cerând despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari de la respectiva firmă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Totodată, Simona Halep s-a prezentat și la audieri, în cadrul TAS, pentru a dovedi că nu s-a dopat în mod voit și pentru a cere a perioada suspendării să-i fie redusă.

Pedeapsa Simonei Halep s-ar putea mări

Deși tenismena a trecut prin atâtea pentru a scoate adevărul la iveală și pentru a obține o pedeapsă redusă, un alt jucător de tenis a primit o suspendare mult mai mică, pentru niște fapte pe care, într-adevăr, le-a comis cu bună știință.

Anunțul șocant a venit din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA).

Este vorba despre Andrea Rita, un tenismen de 23 de ani, de origine italiană, care a recunoscut că a încălcat în mai multe rânduri programul de anticorupție în tenis. Printre altele, acesta a pariat pe meciuri de tenis și nu a raportat faptul că i s-a propus să facă blat.

Citește și: Simona Halep dă în judecată compania care a produs suplimentul contaminat! Sportiva cere daune de ordinul milioanelor de dolari

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă astăzi că jucătoul de tenis italian Andrea Rita a fost suspendat pentru o perioadă de 15 luni după ce a recunoscut încălcarea Programului Anticorupție din Tenis (TACP)”,  se arată pe site-ul ITIA.

Însă, ITIA se pare că nu trece atât de ușor și peste cazul de dopaj al Simonei Halep, întrucât le-au solicitat celor de la TAS să mărească suspendarea sportivei de la 4 la 6 ani, prezentând numeroase documente incriminatoare pe parcursul audierilor dintre 7 și 9 februarie, informează capital.ro.