Un nou marcaj rutier le va da mari bătăi de cap șoferilor din București. În aproximativ două luni, pe marile bulevarde din Capitală va fi desenat acest marcaj rutier pe care șoferii vor fi nevoiți să îl respecte pentru a nu se alege cu permisul suspendat timp de o lună și cu amendă.
Un nou marcaj rutier în București. Ce schimbări apar în Codul Rutier 2021?
Un nou marcaj rutier va putea fi întâlnit în marile intersecții din Capitală, peste două luni. Autoritățile au anunțat că primii trei metri după semafor vor fi rezervați bicicliștilor și trotinetiștilor, măsura luată pentru a-i proteja pe aceștia de eventualele pericole care pot să apară în trafic.
Șoferii care vor circula în București trebuie să știe că trebuie să respecte acest marcaj rutier cu strictețe, asta pentru a nu fi sancționați de polițiști.
Un nou marcaj rutier în București. Ce riscă șoferii care nu îl respectă?
Noul marcaj rutier care va apărea în curând pe străzile din București va putea fi recunoscut cu ușurință. Acesta va avea o lungime de 3 metri și va fi desenat pe asfalt cu o vopsea specială, care să iasă în evidență. În plus, pentru a nu fi ignorat de șoferi, noul marcaj rutier va avea ca semn distinct o bicicletă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Noile reglementări le vor permite bicicliștilor și trotinetiștilor să se strecoare printre mașini. Aceștia se vor opri la semafor pe marcajul special gândit pentru ei și astfel vor avea posibilitatea de a pleca primii după ce culoarea semaforului se va schimba în verde.
Dacă bicicliștii și trotinetiștii văd măsura cu ochi buni, nu același lucru se întâmplă și în cazul șoferilor din Capitală. Noul marcaj rutier va aduce o serie de sancțiuni pentru conducătorii auto care îl vor încălca. Mai exact, șoferii trebuie să știe că nu vor mai avea voie să oprească în primii 3 metri înainte de semafor. Cei care vor ignora această regulă se pot alege cu permisul suspendat pentru 30 de zile și vor putea fi amendați cu 725 de lei, potrivit Codului Rutier.
Nicorel Nicorescu, consilier CGMB, este cel care a inițiat această măsură, acesta fiind de părere că traficul din București va avea doar de câștigat.
„Încurajarea mobilității și deplasării alternative în București, încurajarea oamenilor să folosească mai mult bicicleta în deplasările din oraș. Foarte multă lume se teme în momentul de față să circule pe marile bulevarde. Sunt în plan (n.r pistele pentru bicicliști). Din câte știu, au fost prevăzuți ceva bani la buget pentru refacerea inclusiv a unor studii de trafic în București.”, a precizat Nicorel Nicorescu, potrivit digi24.ro.
Citeste si: Care este greșeala pe care toți șoferii o fac? Ordinea trecerii în intersecție