Veștile proaste se țin lanț, angajații din sectorul bugetar au primit cea mai grea lovitură. Salariile se vor majora în funcție de creșterea economică, iar până la momentul oportun vor rămâne în standby.
Salariile românilor, condiționate de creșterea economică
Lovitura cruntă pentru toții românii care lucrează în sectorul bugetar, ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că salariul minim va fi crescut în funcție de creșterea economică și nu se va mai mări anvelopa salariilor la stat mai mult decât creșterea economică.
”Mi se pare că e o chestiune de bun simţ pe care o facem, în condiţiile în care suntem o ţară în procedura de deficit excesiv şi ne-am angajat ca până în 2024 să revenim la 3%”, susţine el.
Cristian Ghinea a mai precizat că nu putem vorbi despre o înghețare a salariilor bugetarilor, acesta a afirmat că dacă s-ar mări în linie cu creșterea economică, asta înseamnă că se vor mări.
Ministrul Proiectelor Europene a fost întrebat, miercuri, la prezentarea PNRR, dacă Guvernul are sau lucrează la o formulă de calcul pentru mărirea salariului minim, ținându-se cont de creșterea ecomomică.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
”Salariul minim – şi asta este altă reformă – nu va mai fi crescut pe bază ad hoc, va fi legat de creşterea economică. Deci vom avea o formulă fixă de creştere a salariulului minim, de altfel e şi în linie cu dezbaterea la nivel european pe subiectul ăsta.”, a precizat Cristian Ghinea.
Citeste si: Pensionarii vor ramane fara bani! Raluca Turcan a anuntat COLAPSUL!
Ministrul a fost întrebat dacă salariile bugetarilor vor fi înghețate în anii următori: ”Ce spunem aici este că nu mai mărim anvelopa salariilor la buget, la bugetari, mai mult decât creşterea economică, respectiv creşterea veniturilor. Adică dacă vom creşte veniturile, PIB-ul şi veniturile la stat, atuncea putem să creştem şi salariile bugetarilor în acea marjă. Mi se pare că e o chestiune de bun simţ pe care o facem, în condiţiile în care suntem o ţară în procedura de deficit excesiv şi ne-am angajat ca până în 2024 să revenim la 3%.