Luarea în spațiu a mai multor persoane ar putea fi stopată. Ce a dus la luarea acestei decizii

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 25 oct 2022, 09:37

Luarea în spațiu a mai multor persoane ar putea fi stopată. Ce a dus la luarea acestei decizii

Sursa: Istock

Luarea în spațiu a mai multor persoane ar putea fi stopată. Parlamentarii vor să facă mai multe schimbări în acest sens, în urma rezultatelor obținute la recensământ.

Luarea în spațiu a mai multor persoane ar putea fi stopată, deoarece, în urma rezultatelor obținute la recensământ, s-a constatat că 18.000 de persoane aveau aceeași adresă în buletin, iar toate figurau ca locuind în același apartament.

Luarea în spațiu a mai multor persoane ar putea fi stopată

Parlamentarii își doresc să stopeze luarea în spațiu a mai multor persoane la aceeași adresă, în urma datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în urmă cu doar câteva luni.

Un proiect de lege în acest sens a ajuns, deja, pe masa Parlamentului și este cerut ca, într-o locuință de 37 de mp, să fie înregistrat doar un buletin. În continuare, într-o locuință de 66 de mp, cu trei camere, numărul maxim de persoane care pot fi luate în spațiu trebuie să fie de trei.

Mai mult decât atât, cel mult opt persoane pot fi luate în spațiu într-o locuință de 110 mp, cu cinci camere.

Cu toate acestea, singura excepție va fi reprezentată de rudele de până la gradul patru.

Citeste si: Nicolae Ciucă anunță pensii mai mari cu 15%. Premierul României, decizie de ultim moment

Conform digi24.r o, în anul 2018, la aceeași adresă din Sectorul 3, au fost înregistrate 5.000 de persoane, în timp ce, în anul 2020, la o adresă din Iași, au fost descoperite 3.000.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Luarea în spațiu a mai multor persoane ar putea fi stopată.
Ce a dus la luarea acestei decizii
[Sursa: Istock]

De asemenea, același proiect ce a fost trimis la Parlament ar putea să le permită oamenilor să își poate reface cărțile de identitate în orice localitate din România, nu doar la Evidența Populației de care aparține domiciliul persoanei respective.

România a rămas fără aproximativ un milion de oameni în 11 ani

În urma recensământului desfășurat în anul 2022, s-a constat că, din anul 2011 și până în prezent, aproximativ un milion de persoane a pierdut țara noastră, în prezent populația fiind aproximativ de 19 milioane, susține Tudorel Amdrei, la Realitatea TV.

În anul 2011, populația din Românie era de aproximativ 20.12 milioane de persoane.

Citeste si: Vești bune pentru angajați! Aceștia vor beneficia de noi concedii. Cum vor afecta acestea concediul de odihnă

„Problema nu e că ne-am redus la 19 milioane. Aproximativ 19 milioane – populația aflata pe teritoriul României. Și populația din acte, după domiciliu a scăzut, în 2020 eram 22,1 de milioane, am scăzut sub 21 de milioane. Problema nu este că scădem, ci a dezechilibrelor între cele trei grupe de vârstă: sub 15 ani, între 15 și 65 de ani și peste 65 de ani. Atât timp cât nu există o armonie între acestea, și piramida vârstelor nu mai este, nici cilindru nu este, e o bază mică”, a spus președintele Institutului Național de Statistică.