„Luca a plătit cu viaţa delăsarea şi lipsa de implicare”. Proteste în Lețcani, după ce un șofer de TIR a lovit în plin, pe trecerea de pietoni, un tată și pe cei doi fii si săi

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 apr 2023, 10:17

Oamenii aveau în mână foi pe care scria numele copilului

Sursa: Observatornews.ro

Un șofer de TIR a lovit în plin un bărbat și pe cei doi fii ai săi, în timp ce traversau pe o trecere de pietoni, în Lețcani. Vinovat este chiar șoferul TIR-ului, care nu s-a uitat în oglinda pentru pietoni, pe care o avea montată pe parbriz.

Proteste în Lețcani, după ce un TIR a lovit trei persoane, pe trecerea de pietoni. Copilul de trei ani a fost prins sub roți și a murit pe loc, iar tatăl și fiul de șase ani au ajuns imediat la spital.

Proteste în Lețcani, după ce un TIR a lovit pe trecerea de pietoni trei persoane

Miercuri, 19 aprilie, un TIR a lovit un tată și pe cei doi fii ai săi, pe trecerea de pietoni, în fața unei unități de învățământ.

Chiar dacă bărbatul și cei doi copii au așteptat să traverseze în siguranță, șoferul de TIR nu s-a asigurat și i-a lovit în plin.

În urma celor întâmplate, zeci de persoane au ieșit la proteste, chiar pe trecerea de pietoni pe care a avut loc tragedia. Oamenii aveau în mână foi pe care scria numele copilului și se gândeau că și copiii lor ar fi putut avea aceeași soartă.

Mai mult de o oră a durat manifestația, timp în care circulația a fost blocată, iar autoritățile, la presiunea oamenilor, au promis instalarea unor semafoare pe șoseaua cu pricina, șosea care este, în fiecare zi, traversată de sute de TIR-uri.

Citește și: „Stătea în genunchi și plângea”. Filmul accidentului din Lețcani, în care un tată și cei doi copii ai săi au fost loviți de un TIR, pe trecerea de pietoni

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Pentru Luca, Luca! Băiețelul nevinovat”, spuneau oamenii care au ieșit în stradă, pentru a-i face dreptate acestuia.

„Avem nevoie de o securizare. De libertate pentru copiii noştri. Eu îmi imaginez că acela putea să fie şi copilul meu", „Este foarte periculoasă strada. Ne este frică să ieşim cu copiii, să îi lăsăm să traverseze", au declarat două persoane care au luat și ele parte la protest, conform observatornews.ro.

Localnicii dau vina și pe autorități

Localnicii susțin că nu doar șoferul de TIR este vinovat, ci și autoritățile, deoarece nu fac nimic în ciuda pericolului care există permanent pe șoseaua care traversează Lețcani.

„Un copil de trei ani a fost călcat pe cap. Vrem să fim auziți! Am făcut o grămadă de petiții”, au strigat protestatarii.

Nicolae Popovici, purtător de cuvânt DRDP, a mărturisit că, în ciuda petițiilor, primăria din Lețcani nu a făcut nicio solicitare pentru ca pasarelele pietonale să fie amenajate.

Citește și: Accident cumplit în Leţcani! Un tată a fost călcat de TIR împreună cu cei doi băieți ai săi. Copilul de 3 ani a murit

„Luca a plătit cu viaţa delăsarea şi lipsa de implicare.

Auzim cum se pun scârţâituri la maşini, pentru că vin cu viteză şi toţi facem: «Nu l-a luat de data asta!». Ceea ce este terifiant pentru un părinte!”, a spus un localnic.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.