Luca, băiatul care și-a pierdut viața după ce a fost strivit de un TIR pe zebră, va fi înmormântat astăzi. Durerea locuitorilor este greu de descris în cuvinte: „Este o tragedie”

Webeditor: Redactia KANAL D
Actualizat: 22 ian 2024, 01:05

Durerea locuitorilor este greu de descris în cuvinte

Sursa: PixaBay

Protestele în comuna Lețcani, Iași, continuă după ce Luca a fost strivit de un TIR în brațele tatălui său, pe trecerea de pietoni.

Luca, un copil de doar trei ani, a murit strivit de un TIR în brațele tatălui său. Localnicii vor măsuri pentru evitarea unor asemenea tragedii, iar autoritățile n-au făcut decât să înalțe indicatorul care atenționează șoferii că urmează o trecere de pietoni.

Luca va fi înmormântat astăzi

Peste 300 de oameni au venit să protesteze la trecerea de pietoni din Lețcani, unde a avut loc tragedia.

„Vrem să sune clopoţelul, nu clopotul bisericii”, „Copiii mor din cauza unor oameni care nu ştiu să conducă şi copiii nevinovaţi mor anual pe şoselele europene din cauza lor”, „O durere enormă pentru că, copilul mai întreabă de Luca acasă când vine. Erau copii, erau la creşă. Este o tragedie, nu ştiu cât o să mai aşteptăm să se facă ceva”, „Este foarte periculos! Pentru ei suntem aici! Nu trebuie să moară suflete să se facă dreptate!”, spun protestatarii. 

Citește și: Accident cumplit în Leţcani! Un tată a fost călcat de TIR împreună cu cei doi băieți ai săi. Copilul de 3 ani a murit

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Pe drumul E85, au fost așezate lumânări și jucării în memoria lui Luca, băiatul de trei ani care a fost strivit de un TIR pe zebră. Părinților le este teamă s-și mai lase copiii singuri la școală, de teama că ar putea să sfârșească în același mod.

Autoritățile nu iau măsuri care să funcționeze cu adevărat

La trei zile după tragedie, tot ce au făcut autoritățile a fost să ridice indicatorul care atenționează că urmează o trecere de pietoni.

Citește și: „Stătea în genunchi și plângea”. Filmul accidentului din Lețcani, în care un tată și cei doi copii ai săi au fost loviți de un TIR, pe trecerea de pietoni

„Nu rezolvă nicio problemă. Ni s-au promis semafoare, balustrade de protecţie, ni s-au promis radare, radare mobile”, spune un locatar. 

„Adrese prin care tot timpul le-am semnalat faptul că se circulă cu viteză şi trebuie acele dispozitive de reducere a vitezei să fie amplasate la trecerile de pietoni”, a declarat Stelian Turcu, primar Leţcani.

Personalul de la Drumuri a declarat că n-a primit niciun proiect din partea autorităților locale.

Azi, Luca va fi înmormântat, iar protestele continuă.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.