Luca s-a stins din viață sub roțile tirului: „Sunt și eu tată.”. Șoferul care a provocat accidentul din Lețcani susține că o parte din vină îi aparține tatălui, dar regretă cele întâmplate

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 apr 2023, 10:04

Totul s-a petrecut pe data de 19 aprilie, în prima parte a zilei

Sursa: observatornews.ro

Miercuri, 19 aprilie, un tată și cei doi copii ai săi au fost loviți în plin, pe o trecere de pietoni din Lețcani, de un TIR, iar șoferul vinovat pentru cele întâmplate a făcut primele declarații, spunând că este prima dată când se confruntă cu un astfel de incident.

Alin Candrea este șoferul de TIR care a lovit pe trecerea de pietoni din Lețcani trei persoane. În urma impactului, un copil de trei ani a murit, iar fratele și tatăl lor au ajuns de urgență la spital.

Cum s-a produs accidentul din Lețcani, provocat de șoferul de TIR

Luca este numele băiatului de doar trei ani, care și-a pierdut viața în urma incidentului.

Șoferul de TIR susține că este și vina tatălui pentru cele întâmplat și că el s-a asigurat înainte de a pleca de pe loc.

Citește și: „Stătea în genunchi și plângea”. Filmul accidentului din Lețcani, în care un tată și cei doi copii ai săi au fost loviți de un TIR, pe trecerea de pietoni

Totul s-a petrecut pe data de 19 aprilie, în prima parte a zilei.

Pe camerele de luat vederi din zonă se poate vedea cum tatăl și cei doi copii ies dintr-o farmacie și așteaptă să traverseze, pentru ca toate mașinile să oprească în siguranță. Cei trei voiau să ajungă pe partea cu grădinița.

În timp ce ei așteptau, un bărbat traversează pe trecere, din sensul opus, în fugă. În momentul în care acesta ajunge pe partea celaltă a trecerii de pietoni, tatăl și copiii încep și ei să traverseze, doar că, după doar câteva secunde, tragedia are loc.

Citește și: Gestul minor care ar fi dus la evitarea accidentului din Lețcani, în urma căruia un tată și copiii lui au fost loviți de un TIR chiar pe trecerea de pietoni

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Băiețelul de doar trei ani este prins sub roțile TIR-ului și moare pe loc, în timp ce fratele său și tatăl lor sunt răniți și ei și ajung la spital.

Vinovatul susține că este un șofer responsabil și că este prima dată când așa ceva i se întâmplă.

Declarațiile făcute de șoferul de TIR

Alin Candrea, în vârstă de 36 de ani, este tatăl a trei copii: unul de trei anu, unul de cinci și unul de șapte ani. Soarta face ca mezinul familiei să fie născut destul de aproape de Luca, băiatul care a murit pe trecerea de pietoni.

Bărbatul încă se află în stare de șoc și regretă cele întâmplate, deși susține că o parte din vină este și a tatălui. Mai mult decât atât, acesta a precizat că nu avea cum si îi vadă, deși s-a asigurat, întrucât cei trei se aflau într-un punct mort.

Citește și: „Stătea în genunchi și plângea”. Filmul accidentului din Lețcani, în care un tată și cei doi copii ai săi au fost loviți de un TIR, pe trecerea de pietoni

„Pur și simplu, nu i-am văzut. Am acordat prioritate pietonului din dreapta, știam că în stânga nu este nimic și, într-o fracțiune de secundă, s-au băgat și n-am apucat să îi văd. Nici nu am cuvinte să mai povestesc. Încă sunt în șoc. De două zile, nu pot să pun capul pe pernă și să mai adorm. Am doar acele scene în cap. Am fost și la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, pentru că nu îmi mai revin.

Nu am vrut să se întâmple așa ceva. Sunt și eu tată. Am 3 copii, de 3, 5 și 7 ani. Cel mai mic este născut în aceeași perioadă cu cel din accident (n.r. – micuțul Luca). Nu vreau să învinovățesc pe altcineva, dar cred că a fost, cumva, și vina tatălui. Acolo e un unghi mort. În 16 ani, de când sunt șofer, este primul accident. Mereu sunt atent la drum și nu conduc cu viteză. Încă mi se pare ceva ireal”, a declarat acesta pentru bzi.ro.