Lucian Romașcanu CV: Biografia unui om politic dedicat culturii românești

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 28 apr 2024, 00:25

Lucian Romașcanu

Sursa: https://www.facebook.com/lucian.romascanu

Lucian Romașcanu a fost ministrul Culturii în Guvernul condus de fostul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă.

Este om politic, dar și un familist convins. Lucian Romașcanu între cariera de politician și viața de familie.

Cine este Lucian Romașcanu?

Lucian Romașcanu s-a născut pe data de 19 mai 1967 în Focșani, județul Vrancea.

Tatăl său este din Botoșani, iar Romașcanu a recunoscut de multe ori că este mândru de originile sale.

Lucian Romașcanu a fost ales senator în 2016, în județul Buzău pe listele PSD, iar în anul 2017 a îndeplinit funcția de ministru al Culturii în guvernul Mihai Tudose.

Citește și: Lucian Romașcanu, invitat duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Tot în același an, politicianul a fost ales Președintele Comisiei pentru cultură și media din Senatul României.

Romașcanu și-a început activitatea ca account manager la Vinexport Trading SRL, iar apoi a ocupat funcția de country coordinator la Amorim&Irmaos (Korken Schiesser GmbH) și director vânzări la Mediapro Holding.

A mai lucrat ca managing director la HL Display Romania SRL, managing director la Best Print Services SRL si consilier management al PDG la Societatea Română de Televiziune – TVR.

Acesta a absolvit Liceul B.P. Hasdeu din Buzău și Facultatea de Comerț din cadrul ASE București. Este absolvent al programului Executive MBA la University of Washington, Seatlle/ Asebuss București.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

În perioada 2012-2014, politicianul a ocupat funcția de director executiv în cadrul Dogan Media International.

Lucian Romașcanu a fost concediat din funcția de purtătorul de cuvânt al PSD, după ce a folosit un limbaj revoltător la adresa presei.

Totuși, politicianul și-a cerut scuze la scurt timp, pe pagina sa oficială de Facebook: ”#scuzepublice. Azi, înaintea conferinței de presă, pe un fond încărcat, se pare că am avut o scăpare de limbaj pe care o regret.

În contextul plecărilor din partid am avut o reacție exagerată care, totuși, fiind în spațiu privat și într-o conversație privată, n-ar fi trebuit să fie făcută publică. A fost făcută publică și, în consecință, îmi prezint scuzele de rigoare.

Repet, daca a existat o ieșire nepotrivită, aceasta a fost exclusiv generată de traseiștii acestei perioade.

Respect presa, am peste 20 de ani de muncă în această industrie, îi asigur și pe această cale pe jurnaliști de tot respectul meu. Mulțumesc pentru înțelegere! PS. înțeleg blamul politic al celor din PNL în special, e campanie. Sunt convins că dumnealor, în spațiu privat, își aleg cu mare grijă cuvintele...”

Citește și: „L-am iertat”. Gabriela Firea nu și-a mai putut continua cariera jurnalistică din cauza lui Dan Voiculescu. Visul i-a fost spulberat din motive politice

Lucian Romașcanu
[Sursa: https://www.facebook.com/lucian.romascanu]

Lucian Romașcanu este căsătorit și are doi copii

Otilia Gabriela Romașcanu este actuala soție a lui Lucian și au împreună 2 copii, un băiat și o fată. Aceasta a ocupat funcția de consilier parlamentar, consilier în Ministerul Apărării sau la SGG și a fost numită și în consiliile de administrație ale mai multor companii.

În urmă cu doi ani, Lucian Romașcanu a declarat că pentru creșterea celor doi copii cheltuielile pot ajunge și la 6.000 de lei pe lună. ”Bugetul îl ține soția, dar am un copil de 13 ani care merge la școală, deci costă, am o fetiță de 2 ani și jumătate care mănâncă lapte, deci costă, se duc niște mii de lei pe lună cu întreținerea copiilor, undeva la 5.000- 6.000 de lei cred pentru faptul că băiatul cel mare merge la școală privată, cu taxă școlară cu tot... nu, am zis mult, cred că vreo 4.000 de lei”, a spus Romașcanu.

Întrebat ce poate face un părinte cu alocația de acum, de puțin peste 200 de lei, social-democratul a admis că.” spunea acesta.

Sursă: ro.wikipedia.org