Luciano Pavarotti ar fi împlinit 87 de ani. 5 lucruri interesante pe care probabil nu le știai despre celebrul tenor

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 12 oct 2022, 21:33

Luciano Pavarotti ar fi împlinit 87 de ani

Sursa: Facebook Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti s-a născut la data de 12 octombrie 1935 la Modena, Italia, iar cu toate că lumea îi cunoaște viața, există și câteva lucruri interesante de care lumea nu a aflat.

Marele tenor a rămas în istoria muzicii de operă fiind singurul tenor ce a vândut peste 100 de milioane de înregistrări de-a lungul carierei sale muzicale, pe lângă acest aspect impresionant din viața lui Luciano Pavarotti, mai sunt și alte lucruri interesante despre acesta.

Citeste si: Care este legătura între Radu Țibulcă, actorul din „Moldovenii”, și celebrul Pavarotti

Lucruri interesante despre Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti a fost fiul lui Fernando Pavarotti, ce era brutar și tenor amator și Adele Venturi, ce era angajată într-o fabrică de trabucuri. Cu toate că tatăl său avea ureche muzicală și un început de carieră ca și tenor, prima variantă a lui Luciano Pavarotti a fost cariera de portar, însă a abandonat această variantă pentru a își urma pasiunea pentru muzică.

La vârsta de 19 ani, Luciano Pavarotti a început să studieze muzica, iar pentru a își susține cursurile a trebuit să aibă două locuri de muncă cu jumătate de normă.

Luciano Pavarotti a fost căsătorit de două ori. Acesta și-a cunoscut prima soție la scurt timp după marele succes al corului din 1955. Adua Veroni s-a căsătorit cu marele tenor în 1961, iar căsnicia dintre cei doi a durat 39 de ani, până în anul 2000, când cei doi au luat decizia să își separe drumurile.

Din această căsnicie au rezultat 3 fiice, Lorenza, Cristina și Giuliana.În anul 2003, tenorul s-a căsătorit cu a doua soție a sa, Nicoletta Mantovani. Cei doi au avut o fetiță, Alice, înainte de a se căsători, iar aceasta trebuia să aibă un frate geamăn, dar acesta s-a născut mort. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: SENZATIE! Faceti cunostinta cu Fred, tenorul patruped! Cainele care canta muzica lui Pavaroti

Celebrul Tenor ar fi împlinit 87 de ani pe 12 octombrie 2022

Marele tenor ar fi împlinit anul acesta 87 de ani. Luciano Pavarotti s-a stins din viață la data de 6 septembrie 2007, în urma cancerului pancreatic, iar ultimii doi ani din viață s-a luptat cu diferite probleme de sănătate.

Tenorul a suferit în primăvara anului 2005 o intervenție chirurgicală la gât pentru repararea a două vertebre, iar la începutul anului 2006, acesta a avut parte de încă o intervenție asupra spatelui. După această ultimă operație, Luciano Pavarotti a contactat o infecție în timp ce se afla internat la spitalul din New York.

După numeroase lupte cu problemele de sănătate, Luciano Pavarotti a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, boală ce i-a adus sfârșitul.

Citeste si: Cum a murit Luciano Pavarotti. Au trecut 15 ani de la trecerea în neființă a celebrului tenor

Surse: fanatik.ro, Facebook Luciano Pavarottidiscoverwalks.com

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.