Lucruri esențiale pentru un dormitor elegant, confortabil și primitor

Author: Ana Filip
Actualizat: 03 oct 2022, 13:11

Somnul are un rol esențial în sănătatea și starea noastră fizică și mentală, iar o foarte bună parte din viață o petrecem dormind.

Atunci când nu avem parte de un somn de calitate, putem să ne simțim morocănoși, stresați sau chiar să nu mai reușim să facem față activităților zilnice.

Pentru a avea parte de un dormitor cu adevărat confortabil, în care să ne simțim relaxați este nevoie să avem câteva elemente esențiale care ne vor oferi toate aceste lucruri.

Indiferent că te muți într-o casă nouă sau pur și simplu vrei să îți reamenajezi dormitorul, în așa fel încât acesta să fie mult mai primitor, mai elegant și mai confortabil, ține cont de aceste sfaturi.

Patul - cel mai important element din dormitorul tău

Cu toate că întreaga atmosferă a dormitorului contribuie la un somn odihnitor și la o stare cu adevărat confortabilă, patul este acel spațiu în care te așezi după o zi plină sau atunci când îți dorești să te relaxezi, iar acesta trebuie să fie unul extrem de confortabil dar și să se integreze foarte bine în designul dormitorului.

Așadar, alege cele mai de calitate produse atunci când vorbim despre patul tău, fie că ne referim la patul în sine, la saltea, perne sau la lenjeria de pat.

Patul poate completa aspectul dormitorului tău atunci când alegi să te folosești de lenjerii de pat elegante precum cele din finet satinat, de pe PatulMeu.ro, ajutându-te să transformi întreaga atmosferă într-una mai aspectuoasă și mai primitoare.

Bineînțeles că și forma patului are o relevanță impresionantă în designul dormitorului, așadar alege acea formă care se potrivește cel mai bine cu preferințele tale dar și cu felul în care îți dorești să te simți în dormitor.

Noptierele

Noptierele nu ar trebui să lipsească din nici un dormitor. Acestea nu doar că sunt parte din aspectul dormitorului însă sunt extrem de utile atunci când vrei să citești, să așezi o lampă sau atunci când pur și simplu vrei să îți așezi obiecte personale cât mai aproape de tine precum telefonul sau ceasul.

O comodă cu sertare

Spațiul de depozitare din dormitorul tău este unul de care vei avea nevoie, pentru a-ți păstra îmbrăcămintea sau lenjeria intimă dar și pentru a-ti depozita lenjeria de pat sau chiar prosoapele.

Așadar alege să faci din dormitorul tău un spațiu util și practic, dar care să aibă un aspect simplu și elegant.

O oglindă

Atunci când nu ai la dispoziție un dressing separat, mai mult ca sigur că dormitorul tău va fi acel spațiu, în care îți vei păstra hainele și te vei pregăti pentru o nouă zi.

Așadar, u uita să aduci în dormitorul tău o oglindă, fie că este una încorporată în corpurile de mobilier fie că este separată de acestea.

Un pat de tip șezlong sau un fotoliu

În cazul în care spațiul din dormitorul tău este suficient de mare, un pat de tip șezlong sau un fotoliu în care să te relaxezi sau să citești, nu doar că îți va fi extrem de util în aceste momente, însă vă da și un aer mult mai boem dormitorului tău.

Rafturi și spații de depozitare

Dacă nu vrei ca dormitorul tău să arate foarte fad, folosește-te de câteva rafturi, pe care să depozitezi câteva cărți sau câteva elemente de decor ce vor completa atmosfera din întreg spațiul. Te poți orienta inclusiv către acele spații de depozitare care au și rol decorativ.

Elementele textile

De la pături, la perne decorative, un covor moale și pufos, la perdele și draperii, toate acestea vor contribui la acea atmosferă primitoare și confortabilă la care te aștepți după o zi plină.

Alege materiale cât mai de calitate care se vor potrivi atât personalității tale cât și acele tipuri de țesături care să fie foarte plăcute la atingere.

Cu ajutorul acestor elemente vei putea să schimbi decorul ori de câte ori îți dorești, având în vedere multitudinea de opțiuni de culori și imprimeuri pe care le poți utiliza în diferite sezoane.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.