Ludovic Orban a făcut anunțul despre introducerea restricțiilor: "Intenţionăm să aplicăm..." Se închid sau nu mall-urile din nou?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 02 feb 2021, 01:00
Ludovic Orban, premierul României
Sursa: PixaBay

În spațiul public s-a vorbit în ultima perioadă despre introducerea unor noi restricții pentru a ține pandemia de coronavirus sub control. În acest context, premierul Ludovic Orban a făcut noi precizări.

România raportează zilnic un număr mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Cel mai recent bilanț arată că, până în prezent, 217.216 persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19 pe teritoriul României. În creștere este și numărul pacienților care au nevoie să fie internați în secțiile de terapie intensivă (ATI), dar și cel al deceselor, motiv pentru care autoritățile caută soluții pentru a gestiona această criză medicală.

Vor fi introduse noi restricții în perioada următoare?

Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit despre noile măsuri care ar putea fi aplicate în perioada următoare și despre posibilitatea ca mall-urile să se închidă din nou. Raluca Turcan a precizat că astfel de decizii ar putea fi luate doar în cazul în care lucrurile se vor agrava, astfel că închiderea mall-urilor nu este luată în calcul în momentul de față.

Citeste si: Spitalele nu mai fac față! România, la un pas de scenariul prevăzut în caz de dezastre

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

După declarațiile vicepremierului Raluca Turcan, Ludovic Orban a fost întrebat dacă vor fi introduse noi restricții în România, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19.

Premierul a precizat că, în momentul de față, în România nu vor fi luate alte măsuri decât cele deja aflate în vigoare, autoritățile urmând să facă o analiză pentru a vedea cât de eficiente sunt acestea și dacă este nevoie de introducerea unor noi restricții pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate.

"Nu cunosc aceste declaraţii (n.r ale Ralucăi Turcan), noi luăm decizii, când avem de anunţat decizii le anunţăm public.

Poate s-a referit la cinematografele din mall-uri sau restaurantele din mall-uri care sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conţinutul declaraţiei. La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia, hotărârea de guvern privind starea de alertă, ordinele comune. Practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit.",  a spus premierul Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Din pacate, e adevarat! Raed Arafat a facut anuntul de care se temeau romanii