Ludovic Orban, anunț despre starea de URGENȚĂ şi închiderea şcolilor!

Author: Amalia Georgescu
Ludovic Orban a făcut precizări referitoare la închiderea școlilor și revenirea la starea de urgență
Sursa: Captură KANAL D

Pentru că numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut în România, în spațiul public s-a vorbit tot mai mult despre revenirea la starea de urgență după alegerile locale. Ce spune Ludovic Orban despre această măsură?

Datele comunicate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică arată o creștere alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19. Având în vedere această situație, au apărut zvonuri potrivit cărora ar putea fi introduse noi restricții în România, în perioada următoare. Care este adevărul?

Se închid școlile și va fi decretată starea de urgență? Răspunsul oferit de Ludovic Orban

Întrebat dacă România se pregătește pentru o nouă stare de urgență și dacă școlile urmează să se închidă în următorul interval de timp, Ludovic Orban a răbufnit.

Premierul a fost vizibil deranjat de această întrebare, dând asigurări că autoritățile nu iau în calcul această ipoteză nici după alegerile locale, așa cum s-a speculat.

Citeste si: Scoli inchise in Romania dupa ce mai multi elevi au fost diagnosticati pozitiv cu noul coronavirus!

Mai mult decât atât, Ludovic Orban a ținut să precizeze că se iau măsuri astfel încât să se revină la normalitate, respectând toate regulile și normele de protecție împotriva noului coronavirus. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Vesti bune de la Nelu Tataru! A facut anuntul in urma cu putin timp: ''In a doua jumatate a lunii octombrie...''

"Este a douăzecea oară când mi se pune această întrebare, fără să existe nicio intenţie din partea nimănui, nici din Guvern, nici partea CNSU, nici din partea preşedinţiei, nici din partea specialiştilor.

Este o temă de campanie inventată de PSD, care nu are nimic la bază. Obiectivul nostru constant a fost revenirea la normalitate, asigurarea respectării normelor de protecţie sanitară, astfel încât viaţa să funcţioneze normal. Intenţia noastră este contrară acestei întrebări, este de a asigura normalitate, de a reveni încet la tot ce compune o viaţă socială, culturală, educaţională normală.

De asta am şi luat decizia să începem şcolile.

Au fost voci care au spus să amânăm începerea şcolilor, dar am pus pe primul loc interesul copiilor, nu alte interese ascunse! Toate deciziile noastre au avut la bază argumente ştiinţifice, analize, studii de impact, prognoze, pentru că nu luăm decizii pentru a impresiona pe moment un grup social sau pe altul.", a spus premierul Ludovic Orban, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Panică într-o școală din Râmnicu Sărat unde o învăţătoare şi soţul său, administrator al unităţii de învăţământ, au fost diagnosticaţi cu COVID-19