Ludovic Orban, anunt oficial! Ce se intampla cu inceputul anului scolar si alegerile locale

Autor: Daniela Iliuta
Ludovic Orban in cadrul unei conferinte de presa

Premierul Ludovic Orban a declarat duminica, in timpul unei vizite la Bistrita, ca scoala va incepe pe 14 septembrie, iar alegerile locale nu vor fi amanate.

Pe data de 4 septembrie, premierul Ludovic Orban a admis posibilitatea ca inceperea scolii, cu prezenta efectiva a elevilor in banci, să fie amanata pana pe 1 octombrie si a invocat opiniile specialiștilor, medici epidemiologi și infecționiști, iar intre 14 si 30 septembrie cursurile urmand sa se desfasoare online.

Ieri, Ludovic Orban a dat asigurari ca scoala va incepe pe 14 septembrie, iar alegerile locale nu vor fi amanate, subliniind ca ideea celor de la PSD de amanare a alegerilor este ridicola.

"Şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile se vor tine la 27 septembrie.  Este ridicola aceasta idee exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca moţiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile? Şi aşa s-a prelungit mandatul aleşilor locali, alegerile au fost o dată amânate.
Data de 27 septembrie este convenită de comun acord între toţi liderii politici şi data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de guvern, ci a fost fixată prin lege, în Parlament, care a fost adoptată cred că aproape în unanimitate.


Deja campania este în curs, deja formaţiunile politice şi-au prezentat candidaţii, candidaţii sunt în competiţie electorală, cetăţenii sunt informaţi despre aceşti candidaţi, îşi formează opţiunile şi este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi", a declarat Ludovic Orban, duminica, intr-o conferinta de presa la Bistrita", scrie Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a adaugat faptul ca celor de la PSD "le este frica de alegeri" si de aceea cer sa fie amanate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Sigur că le este frică pesediştilor de alegeri, în ultima vreme le-a fost foarte frică de alegeri şi e normal să le fie frică de alegeri, pentru că lumea s-a cam lămurit cum stă treaba cu PSD", a mai spus premierul.

Citeste si: Se intampla de la 1 septembrie! Ludovic Orban a facut anuntul

Citeste si: Ludovic Orban, anunț important despre redeschiderea restaurantelor: "Intenţia mea e în cursul acestei săptămâni să..."

Citeste si: Premierul Ludovic Orban a facut anuntul! Ce se va intampla cu programul teraselor? Iata ce decizie s-a luat!