Ludovic Orban arunca in aer unele teste facute: '''Au marja de eroare de 20%''

Autor: O.P.

Premierul Ludovic Orban a sustinut conferință de presă la Palatul Victoria. Sunt primele declarații ale premierului după ieșirea din izolare.

Ludovic Orban a precizat, marți seara, la Palatul Victoria, că singurele teste valabile pentru depistarea coronavirusului sunt teste PCR, nu cele rapide, care au o marjă de eroare foarte mare. Premierul a precizat că epidemiologii recomandă o testare a reacției în lanț prin polimerizare.

Citeste si: Ludovic Orban, vesti bune pentru romanii de peste 65 de ani: 'S-a rostogolit o informatie care nu este adevarata'

”Multă lume se pricepe la coronavirus, cum se pricepe la fotbal și la politică. Dar epidemiologii au spus că diagnosticarea trebuie făcută pe PCR, nu pe teste rapide, pentru că au marjă de eroare de 20%, care reprezintă un risca enorm. Ele există, dar au o precizie care nu ne pot conferi siguranța că persoanele care sunt diagnosticate negativ nu sunt pozitive.

Citeste si: Carantina totala. Ce inseamna carantina totala: ce ai voie si ce nu ai voie sa faci cand se instituie carantina totala

Pe lângă kiturile deja cumpărate am fost informat de UNIFARM că există un contract cert și vom primi kituri pentru testarea a 100.000 de persoane”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Coronavirus Spania- 2.696 de morti si 40.000 de oameni infectati

Citeste si: Cum să te protejezi de coronavirus atunci când mergi la cumpărături?

Citeste si: Cum să te protejezi de coronavirus atunci când mergi la cumpărături?

Citeste si: Ludovic Orban: Noua Ordonanță militară va impune noi restricții pentru români. Decizii pentru persoanele vârstnice