Ludovic Orban, noi detalii despre restricțiile din România: „Se poartă discuţii pentru...” Ce s-ar putea întâmpla până la Paște?

Author: Amalia Georgescu
Ludovic Orban a vorbit despre restricțiile impuse în România
Sursa: Facebook

Ludovic Orban a făcut noi declarații în legătură cu restricțiile impuse în România din cauza pandemiei de coronavirus. Ce discuții au avut loc la nivel înalt?

Autoritățile din România sunt îngrijorate din cauza creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus, iar în acest context a fost prelungită starea de alertă și s-a decis restricționarea circulației pe timp de noapte cu o oră mai devreme, mai exact în intervalul 22:00-05:00. Ce spune Ludovic Orban despre introducerea unor noi restricții?

Ludovic Orban, precizări despre restricțiile impuse în România

Chiar dacă numărul celor care se infectează cu noul coronavirus este în creștere pe teritoriul României, Ludovic Orban a dat asigurări că nu vor mai fi introduse noi restricții, ci din contră, se poartă discuții referitoare la relaxarea măsurilor impuse până în prezent.

Întrebat dacă ar putea apărea noi interdiciții până de Paște, Ludovic Orban s-a ferit să ofere un răspuns clar, precizând că mereu au loc discuții privind buna gestionare a pandemiei de coronavirus.

„A fost adoptată Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Ce este cuprins acolo va fi valabil o lună de zile. Sigur că s-au purtat discuţii şi se poartă discuţii, nu trebuie să neg, privind îmbunătăţirea, să spunem, a măsurilor, flexibilizarea măsurilor.(...) Nemulţumire exprimată de un coleg privind reintroducerea cazurilor din focare în calculul incidenţei ratei de infectare, care a mărit această rată de infectare, adăugând şi cazurile care erau în focare, adică în centrele de vârstnici, în centrele de persoane cu dizabilităţi, în zone în care nu este vorba de o transmitere comunitară.

Asta este!”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL, potrivit libertatea.ro.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Anunț de ultim moment! S-a schimbat declarația pe propria răspundere. Iată ce modificări a suferit

Pentru încă o lună, starea de alertă a fost prelungită în România, astfel că în următoarea perioadă vor rămâne în vigoare restricțiile stabilite până în prezent.

Pentru perioada sărbătorilor pascale, autoritățile au menționat că nu pot oferi informații despre restricțiile care se vor afla în vigoare, având în vedere că deciziile vor fi luate în funcție de contextul epidemiologic de la acel moment, acum fiind mult prea devreme pentru a putea fi luată o decizie în acest sens.

În ultimele zile, numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut, iar autoritățile sunt îngrijorate din cauza faptului că tot mai multe persoane au nevoie să fie internate în secțiile de terapie intensivă (ATI), iar locurile sunt din ce în ce mai puține.

Raed Arafat a menționat că România se află deja în valul 3 al pandemiei și că vor fi luate măsuri pentru ca spitalele să facă față noului val de îmbolnăviri.

Citeste si: Ce trebuie să faci înainte de vaccinarea anti-COVID?