Ludovic Orban, noi precizări despre școala online: "Numărul de persoane infectate se va reduce. Părinții nu respectau regulile"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 30 oct 2020, 17:18
Ludovic Orban, noi precizări despre școala online

Premierul Ludovic Orban este convins că odată cu închiderea școlilor, ritmul de creștere a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus se va reduce.

Ludovic Orban a declarat, miercuri , că datorită măsurilor luate de autorități, respectiv închiderea școlilor, numărul de persoane infectate cu noul coronavirus se va reduce. Premierul mai susține că, datorită învățământului online s-au redus interacțiunile dintre părinții elevilor, care nu respectau regulile.

Declarația premierului Ludovic Orban

“Evaluările pe care le avem sunt acelea că ritmul de creștere a numărului de persoane infectate se va reduce.

Analizăm datele la săptămână, nu analizăm de la zi la zi, pentru că nu există o anumită ritmicitate în ceea ce privește prezentarea de către DSP-uri a rapoartelor. Ele nu sunt neapărat culese de pe ziua anterioară. Poate să fie recoltat exudatul nazofaringian și cu două zile înainte și testarea să fie transmisă cu o oarecare întârziere.

Învățământul a trecut în online și aici se reduce atât interacțiunea dintre elevi cât și interacțiunea dintre părinți.

Erau foarte multe interacțiuni între părinți. Ați văzut de multe ori în imagini că părinții nu respectau regulile ”
, a mărturisit Ludovic Orban, prezent la Pitești, după vizita de la uzina Dacia din Mioveni, potrivit Digi24.ro.

Citeste si: Prefectul Capitalei a fost demis! Orban: "Da, Traian Berceanu este printre posibilii candidati"

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, mesaj pentru părinți

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că a inițiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda zile libere plătite atât pentru părinții elevilor care fac exclusiv școală online, cât și ai celor care studiază în sistem hibrid.

"Am inițiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, și în aceste cazuri, zile libere plătite (cu 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut) pentru un părinte.",

a declarat Violeta Alexandru.