Ludovic Orban, reacție dură după protestele împotriva restricțiilor impuse de autorități: „Ce ar trebui? Să moară mai mulţi?”

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 23 iul 2022, 06:50
Ludovic Orban, declarații după protestele din București și din țară
Sursa: Facebook

Ludovic Orban critică dur protestele organizate în Capitală și în orașele mari ale României. Ce a spus despre restricțiile impuse de autorități în ultimele zile?

Oamenii au ieșit în stradă atât în București, cât și în alte orașe din țară, aceștia fiind nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus în comunitate. Ludovic Orban a reacționat dur după ce mai mulți români au protestat violent. Ce declarații a făcut președintele PNL?

Ludovic Orban critică atitudinea protestatarilor din București și din țară

Ludovic Orban atrage atenția că măsurile impuse de autorități  au fost gândite doar pentru a veni în sprijinul cetățenilor și pentru ca pandemia să fie ținută sub control. Președintele PNL a adus în discuție numărul mare al celor care s-au îmbolnăvit până acum de COVID-19, dar și al celor care și-au pierdut viața din cauza temutului virus, acesta sugerând că oamenii ar trebui să înțeleagă că este nevoie de restricții pentru a preveni răspândirea virusului.

Citeste si: Klaus Iohannis, prima reactie dupa protestele romanilor! "Ura si violenta nu duc niciodata la rezultate constructive pentru societate!"

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ludovic Orban a subliniat că protestele sunt organizate de persoane care doar se folosesc de pandemie pentru a ieși în stradă, scopul lor fiind să îi agite pe oameni. 

„Nu înţeleg! În România sunt zeci de mii de oameni care şi-au pierdut oameni dragi din cauza COVID, chiar în condiţiile existenţei măsurilor de protecţie a sănătăţii publice. Ce ar trebui? Să moară mai mulţi? Să fie mai multe familii în România care să aibă apropiaţi care să se îmbolnăvească şi să rişte să moară. Toate măsurile care sunt luate de autorităţi nu sunt decât măsuri care au ca scop de a păzi viaţa şi sănătatea cetăţenilor români.

Nimeni nu instituie măsuri de protecţie sanitară de dragul instituirii acestor măsuri. Ele sunt necesare mai ales atunci când suntem confruntaţi cu vârful de creştere a îmbolnăvirilor, atunci când vedem că există aproape de limită capacitatea de tratare în spitale, în secţiile de ATI. Sincer, aceste manifestări, mai ales organizatorii acestor manifestări, parcă îşi doresc… să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea oraşe manifestaţii. Nu este treaba mea să aflu (cine sunt organizatorii – n.r.).
Cu siguranţă se va afla în timp (…). Există instituţii ale statului care pot identifica organizatorii acestor manifestaţii. Pe de altă parte, se ştie foarte clar că este folosită ca şi pretext pandemia, se exploatează o stare de spirit care este determinată de pandemia care durează de peste un an, care a determinat măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor şi rezistenţa lor la astfel de măsuri.”,
a spus Ludovic Orban, potrivit alephnews.ro.

Citeste si: Prefectul Capitalei a anunțat că nu vor renunța la restricții! Mii de oameni au protestat aseară în Capitală împotriva noilor măsuri. Polițiștii au amendat 222 de persoane, iar 188 au fost duse la audieri