„Lumea îmi spunea să beau apă sfințită” Cum a reușit Rona Hartner să învingă lupta cu cancerul, în doar 12 luni

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 iul 2023, 23:22

„Trebuie să îi semnez un cec în alb lui Dumnezeu”

Sursa: Captură KANAL D

Rona Hartner este invitata specială în cadrul ediției de duminică a emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai", difuzată la 22:30, la Kanal D.

Rona Hartner este o cunoscută și apreciată artistă, atât în România, cât și în afara țării noastre, iar în cadrul emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai", difuzată la 22:30, la Kanal D, aceasta a dezbătut câteva subiecte sensibile, precum lupta ei cu o boală incurabilă.

Citește și: Rona Hartner, declarații tulburătoare, la Kanal D, duminica aceasta, la "40 de întrebări cu Denise Rifai" “Am un caracter impetuos si am avut si vreo două tentative de sinucidere”

Rona Hartner și lupta acesteia cu boala incurabilă de care a suferit

Rona Hartner este una dintre cele mai apreciate artiste din țara noastră, însă în spatele zâmbetului pe care îl afișează întotdeauna când este în fața camerelor și la evenimente unde cântă, există o luptă îndelungată pe care artista a avut-o cu o boală incurabilă, mai exact cancerul de colon și cancer de ficat. Uimitoarea artistă a fost diagnosticată cu cancer de colon și de ficat în anul 2019, însă aceasta nu s-a dat bătută în lupta pentru viață.

Artista a încercat nenumărate tratamente pentru a se vindeca, însă soluția ce i-a salvat viața a găsit-o la o clinică din Franța, unde a avut parte de tratamentul de care avea nevoie. Rona Hartner a trebuit să treacă prin momente greu de imaginat în timpul tratamentului, însă aceasta a demonstrat că este puternică și nimic nu o poate opri din a face lumea fericită.

Aceasta i-a surprins și pe medici, ce i-au dat un timp de vindecare de 7 ani, însă Rona Hartner a reușit să învingă cancerul în doar 12 luni. Acela a fost momentul în care artista a început să își reia activitatea și să apară cu zâmbetul pe buze la evenimente.

Citește și: Rotna Hartner: actriță, cântăreață și mamă. A reușit să învingă cancerul și a devenit o femeie puternică

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Ați abandonat vreun moment lupta cu cancerul?”

În cadrul emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai", difuzată la 22:30, la Kanal D, aceasta a dat mai multe detalii despre lupta grea pe care a trebuit să o dea cu cancerul, dar și despre cum a reușit aceasta să își păstreze încrederea în ea și în Dumnezeu. Aceasta a fost întrebată daca a abandonat lupta cu cancerul, iar răspunsul artistei a fost unul emoționant.

„Nu, dar nici nu am știut că va fi atât de greu, sinceră să fiu. Adică m-am închinat de la început, din momentul în care am aflat diagnosticul, am făcut o rugăciune în care am spus că abandonez voința mea voinței lui Dumnezeu, dar în același timp am făcut ce mi s-a spus să fac, cu citostatice. Lumea îmi spunea să beau apă sfințită, nu am ascultat așa ceva și nu am știut pe urmă că va fi atât de greu cu citostaticele și fiind la Paris pentru a cânta într-o pușcărie pentru că eu făceam

în continuare foarte multe acțiuni umanitare, fiind bolnavă am zis că nu mă opresc din cântat, nu mă opresc din proiecte, fac videoclipuri, fac de toate.

„My swing is Balkan”, videoclipul l-am făcut după operația de cancer, deci nu am vrut să mă opresc din proiecte și mi-a spus și doctorul că este foarte important să mă conectez la viață, dar totuși, după ce am făcut acest concert am ajuns la spital, mi-au făcut doza de chimioterapie și corpul meu a intrat într-o degringoladă și asta se poate întâmpla când ajungi la un stadiu în care chimioterapia este prea agresivă pentru ficat. Și aveam 144 puls, 40 febră și 444 aveam de transaminaze, ceea ce înseamnă că eram aproape în comă hepatică.

Și în momentul ăla mi-am dat seama că mai trebuie să îi semnez un cec în alb lui Dumnezeu și i-am mai spus încă o dată „Facă- se voia ta!”, poate e cazul să plec, poate e cazul să rămân, de ce să mă agăț, ce știu eu ce înseamnă viața, tu mi-ai dat-o, tu mi-o iei dacă vrei, în schimb, e importantă chestia asta pentru că Dumnezeu ne vrea doar binele și dacă nu îi semnăm un cec în alb el nu poate să ne facă binele care trebuie, dar îți spun sincer, nu am abandonat lupta, dar nu a fost ușoară. În schimb, ceea ce face orice doctor, să știe oamenii foarte clar, este că atunci când nu suporți un ingredient din citostatice, îți schimbă protocolul.

Mie mi-au zis, pe răspunderea dumneavoastră, în loc să fie 98% vindecare, aveți 96%, acceptați și vă scoatem platina lichidă, care era un fel de mercur să zic așa. Și am zis da, scoateți-mi platina lichidă și prefer să am doar 96% de șanse să supraviețuiesc și am supraviețuit.”

Citește și: Ce probleme a întâmpinat Rona Hartner în relația cu fiica ei, Rita: „Chiar suferim enorm și poate și ei suferă”. Decizia pe care a luat-o artista în această privință

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.