„Lumea sa vina la biserica, nu la club!” La patru zile de la teribila tragedie din clubul Colectiv, Patriarhul Romaniei a explicat lipsa de reactie

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 00:42

Cu putin timp inainte ca Arhiepiscopul Bisericii Romano Catolice sa spuna o rugaciune pentru sufletele celor morti, Patriarhia inca astepta invitatie sa vina sa aline durerea celor care si-au pierdut fiintele cele mai dragi.

Ieri, in a patra zi de la groaznica nenorocire, trei preoti si-au facut, timid, aparitia, si au tinut o slujba de pomenire.
Fireste, intrebarea care s-a auzit pe buzele tuturor a fost de ce a reactionat biserica atat de tarziu?

In timp ce oamenii cereau ca preotii sa vina in strada, uluiti de lipsa de reactie a Patriarhiei, o declaratie cutremuratoare a venit de la un preot iesean, plecat in Scotia.

Tulburat de jerfta lui Adrian Rugina si a lui Claudiu Petre, eroii care au pus vietile altora mai presus de ale lor, parintele a scris: „ Nu stiau ei nimic despre moarte si simbolurile ei, dar ne-au invatat ceva despre viata si dragoste.(...) Ei au implinit cea mai mare porunca a lui Iisus!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Si

Suveranul Pontif si-a exprimat. „adanca durere pentru incidentul tragic[..] in care si-au pierdut viata foarte multi tineri”.
Totodata, Papa Francisc a asigurat familiile victimelor, autoritatile guvernului si intreaga natiune de apropierea sa spirituala  si i-a incredintat „milostivirii lui Dumnezeu pe cei care au murit intr-un incident atat de dramatic”.