Luna de miere - 5 destinaţii ideale pentru tinerii aventuroşi

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 12:41

Atunci când te căsătoreşti, planificarea lunii de miere este una dintre cele mai frumoase părţi. Ai ocazia de a vizita colţuri îndepărtate ale lumii împreună cu jumătatea ta mai bună.

Dacă vă număraţi printre cei cu spiritul aventurii, care nu pot să stea liniştiţi prea mult pe o plajă sau vor să descopere locuri mai sălbatice, iată 5 idei de destinaţii spectaculoase, unde să vă aventuraţi în luna de miere.

1. Islanda- craterul vulcanului Thrihnukagigur

Islanda este ţara cu cea mai intensă activitate vulcanică de pe glob. Ultima oară când vulcanul Thrihnukagigur a erupt a fost în urmă cu 4.000

de ani, iar acum se numără printre obiectivele turistice cele mai populare din Islanda. Vizitatorii pot coborî 120 de metri într-unul din craterele sale, direct la magma de pe fundul vulcanului. Turul durează aproximativ 5-6 ore, cu tot urcarea până la crater şi instrucţiunile de siguranţă.

2. The King’s Trail- Kungsleden- Suedia

Kungsleden sau “King’s Trail” este un drum lung de aproximativ 440 de kilometri, ce se află în nordul Suediei şi traversează întreaga Laponie, una din ultimele zone sălbatice ale Europei.

Oferă peisaje montane spectaculoase, însă destul de uşor de parcurs de către cei care se aventurează. Cea mai străbătută porţiune a acestui drum este cea de nord, care ţine până la Kebnekaise, cel mai înalt vârf montan din Suedia. Pe traseu există o reţea de numeroase cabane montane confortabile, unde puteţi mânca sau chiar sta la o saună. Merită străbătută vara, însă nu uitaţi că este aceeaşi perioadă în care soarele nu apune.
Puteţi găsi bilete ieftine de avion prin BileteAvion.ro.

3. Nepal- Base Camp Everest

Mai are nevoie de vreo introducere? Traseul până la Base Camp (5.545 metri altitudine) durează între 8 şi 10 zile, pentru a vă putea aclimatiza cum trebuie. Vă poartă prin tradiţionalele sate ale şerpaşilor, pe lângă mânăstiri vechi, până în apropierea vârfului Kala Patthar (5.643 m). Nu este un traseu deloc uşor, dar peisajele îţi vor tăia respiraţia.

În plus, ulterior veţi putea povesti prietenilor (şi, la un moment dat, şi copiilor şi nepoţilor) cum aţi ajuns la baza celui mai înalt munte din lume. Este de preferat să faceţi această călătorie în perioada martie-mai, până la începerea sezonului musonic, sau septembrie-noiembrie, înainte de venirea iernii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

4.

Inca Trail, Peru- Machu Picchu

Porţiunea din Inca Trail care ajunge la Machu Picchu se numără printre cele mai populare drumuri din America de Sud. Şi pe bună măsură: peisajul este spectaculos şi te poartă printre diverse peisaje, de la munţi cu creste albe, pădure tropicală, junglă şi ruine. Din cauza eroziunii drumului original construit de incaşi, autorităţile au impus o limită de oameni care pot străbate zilnic acest traseu, aşadar trebuie să vă planificaţi şi rezervaţi din timp excursia.

5. Muntele Fuji- Japonia

Cu peste 300.000 de vizitatori anual, Muntele Fuji din Japonia este probabil cel mai urcat munte din lume. Este motivul pentru care nu vei avea parte de foarte multă linişte şi sălbăticie acolo, însă mai mult ca sigur că va merita experienţa culturală. Vizitează-l în iunie sau septembrie, când mulţimea este mai redusă. Este situat la 100 de kilometri de Tokyo şi este unul dintre cei trei munţi sfinţi ai Japoniei, alături de Muntele Tate şi Muntele Haku.

Foto credit