Lupta împotriva depresiei: un nou episod în cadrul campaniei “Epidemie de violență”, sâmbăta aceasta, la Știrile Kanal D de la ora 18:00

Autor: Lavinia Medrea

Campania “Epidemie de violență” continuă cu un nou episod si pune sub lupă depresia și tentativele de sinucidere într-o noua editie difuzata sâmbătă, la ora 18:00 în cadrul Știrilor Kanal D.

Claudia Costandiș, reporter al Stirilor Kanal D, va aborda subiectul alături de specialiști pentru a evidenția impactul devastator al depresiei asupra celor care se confrunta cu “maladia secolului”.

Lupta împotriva depresiei: un nou episod în cadrul campaniei “Epidemie de violență”, sâmbăta aceasta, la Știrile Kanal D de la ora 18:00

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, falșii terapeuți

În cadrul acestei ediții, se va aduce în discuție importanța înțelegerii faptului că depresia este o boală psihică care necesită tratament specializat, similar altor afecțiuni medicale. Așteptarea prelungită în speranța vindecării spontane poate aduce indivizii mai aproape de gesturi fatale.

Citește și: Elena Lasconi, duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Conform statisticilor, in România, realitatea dureroasă se reflectă în cele 38.000 de apeluri zilnice la 112, provenind de la persoane care solicită ajutor pentru cei dragi afectați de boli psihice. Importanța conștientizării și eliminării stigmatului asociat problemelor de sănătate mentală devine evidentă în fața acestor statistici îngrijorătoare.

Un aspect alarmant dezvăluit în cadrul campaniei este că fenomenul sinuciderilor a căpătat o nouă dimensiune. Gestul fatal este îndelung pregătit, indivizii călătoresc sute de kilometri pentru a-și pune capăt vieții departe de casă, în încercarea de a minimiza impactul asupra celor dragi și de a scăpa de orice încercare

de intervenție.

Un exemplu cutremurător în acest sens este cazul unui tânăr student din Timișoara, care a parcurs distanța până în București pentru a-și pune capăt vieții, aruncându-se în gol de pe cel mai înalt hotel din Capitală. Este încă o dramă care ilustrează nevoia imperioasă de a consolida eforturile în prevenirea sinuciderilor și de a oferi sprijin adecvat celor care luptă cu depresia.

Campania “Epidemie de violență”, marca Știrile Kanal D, continuă să aducă în prim-plan subiecte acute si îngrijorătoare pentru a trage un semnal de alarmă și a educa publicul cu privire la

importanța sănătății mentale si,  de asemenea,  pentru a încuraja căutarea ajutorului specializat în tratamentul afecțiunilor psihice.