„M-a acuzat de discriminare” Dan Negru, mesaj fără precedent pe rețelele sociale. Ce l-a deranjat pe prezentatorul TV

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 02 nov 2023, 10:27

„M-a acuzat de discriminare” Dan Negru a atins un subiect sensibil pe o rețea socială

Sursa: Dan Negru Instagram/Pixabay

Subiectul discriminării este la ordinea zilei în România, însă cum este acesta abordat reprezintă o adevărată problemă. Dan Negru susține că, atunci când se aștepta mai puțin și voia binele unor studenți, a fost acuzat de discriminare.

Discriminarea este un cuvânt cu valoare importantă, iar Dan Negru s-a simțit ofensat atunci când a fost acuzat de acest lucru, deși intențiile sale erau cu totul diferite. 

Cum a fost acuzat Dan Negru de discriminare

Dan Negru, unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România, este extrem de activ pe rețelele sociale, unde are milioane de urmăritori. Recent, acesta a postat un mesaj pe pagina sa de Instagram în care aduce în discuție un subiect sensibil: discriminarea. 

Acestuia nu i-a venit să creadă când, în trecut, a fost acuzat de discriminarea unui student. 

Citește și: „Lipsa iubirii aduce moartea” Dan Negru a transmis un mesaj cu un puternic impact emoțional în legătură cu războiul din Israel

„Unui student la jurnalism care avea un defect de vorbire i-am sugerat să nu se îndrepte spre radio sau TV.

M-a acuzat de discriminare. Mi-am amintit povestea asta azi când am văzut știrea că Disney înlocuiește piticii din Alba ca Zăpada din cauza discriminării. Eu mi-am învățat lecția: dacă-mi spune un tont că 2+2=5 nu-l contrazic ca să nu-l fac să se simtă inferior, discriminat.

Dacă un bâlbâit vrea să se facă crainic de radio, îl încurajez. Asta va fi lumea în care vom trăi! Evaluarea așa cum o știam nu va mai exista! Există țări în care cei obezi sunt numiți „horizontally challenged” (suprasolicitați pe orizontală),” a

scris acesta pe pagina sa de Instagram.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dan Negru acuză reclamele de adevărata discriminare în rândul copiilor

De asemenea, prezentatorul „Jocul cuvintelor” a adăugat faptul că adevăratul motiv pentru care se ajunge la discriminare este marketing-ul, reclamele care încurajează la obezitate și multe alte ispite din rândul copiilor. 

„Să le spunem ălora de la Disney că cei mici ajung obezi nu din cauza discriminării, ci din cauza reclamelor la fast-food, la cereale îmbibate cu zahăr și la toate alimentele nesănătoase pe care le promovează în reclame!

Eu, un dinozaur învechit le spun noilor justițiari din noua lume că e ușor să lupți pentru principii. Greu e să trăiești conform lor!” a mai spus prezentatorul TV. 

Citește și: „România este o ţară ori eminamente agricolă, ori eminamente ridicolă” Dan Negru, dezamăgit de modul în care românii tratează Halloween-ul

Potrivit UNICEF, discriminarea reprezintă orice deosebire, excludere, restricție sau preferință pe baza criteriilor prevăzute de legislația în vigoare.