„M-a împietrit de tot durerea ta…” Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața în timp ce se întorcea de la muncă

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 09 sep 2024, 14:51

Alexandru Ionuț Arteni

Sursa: rotalianul.com

Ziua de miercuri, 4 septembrie 2024, a fost una neagră pentru o familie de români situați în Italia, atunci când au aflat că băiatul lor a fost lovit mortal de o mașină.

Un tânăr de 18 ani, Alexandru Ionuț Arteni, a fost victima unui accident rutier mortal ce a avut loc în Italia, mai exact în localitatea Ortona, provincia Chieti din Abruzzo. Alex s-a stabilit în Italia alături de familia sa, iar acea zi de miercuri trebuia să fie una normală, în care să se întoarcă acasă de la muncă, însă acesta a fost lovit de o mașină.

Un tânăr de 18 ani a murit într-un accident de mașină

O familie de români din Italia este îndurerată din ziua de 4 septembrie 2024, de când au aflat de subitul deces al fiului lor de 18 ani. Alexandru Ionuț Arteni locuia în localitatea italiană Ortona, provincia Chieti din Abruzzo, alături de familia sa. În această zi de duminică băiatul trebuie să se întoarcă acasă de muncă pe bicicletă, însă acesta a fost implicat într-un grav accident rutier.

Martorii au dezvăluit că accidentul rutier a avut loc pe via de Ritis din Ortona, în jurul orei 03:30, în noaptea de 4 septembrie 2024. Această locație se află la doar câteva sute de metri de sediul Crucii Roșii. Alexandru Ionuț Arteni a ieșit de la muncă în acea noapte, urmând să se urce pe bicicleta sa și să își înceapă drumul spre casă.

De nicăieri acesta a fost lovit în plin de o mașină. Șoferul ce l-a lovit pe Alexandru nu a sunat la numărul de urgență pentru a îl salva pe tânărul de 18 ani, ci un alt participant la trafic a făcut acest lucru. „Băiatul, Alex, a fost transportat la spitalul din Pescara și se află în stare critică. La fața locului s-au aflat și carabinierii. Din câte se pare, Alex mergea cu bicicleta când a fost lovit cu viteză din spate”, a scris pe Facebook bărbatul ce a sunat la numărul de urgență în acea noapte.

La câteva ore după producerea accidentului, șoferul ce l-a lovit pe Alex s-a prezentat la sediul carabinierilor din Ortona, acolo unde a recunoscut că este de vină pentru accident. Acestuia i s-a retras permisul de conducere și i s-a pus sechestru asupra mașinii sale. De altfel, anchetatorii au deschis un dosar de omucidere rutieră. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Nu s-a mai putut face nimic pentru Alex

La locul accidentului au intervenit imediat carabinieri și ambulanțe, urmând ca Alexandru Ionuț Arteni să fie transportat la spitalul din Pescara. Starea de sănătate a lui Alex s-a înrăutățit cu trecerea timpului, iar la ora prânzului aceleiași zile, Alexandru Ionuț Arteni s-a stins din viață. Deși familia lui Alex a fost îndurerată la aflarea veștii, părinții lui au decis să îi doneze organele pentru a ajuta alte suflete să trăiască viața pe care Alex nu a putut să o trăiască. 

Alexandru Ionuț Arteni a lăsat în urma sa o durere cumplită, atât în Italia, unde a început să își construiască o viață, cât și în România, acolo unde se află familia extinsă a băiatului de 18 ani. 

Citește și: „Familia noastră a fost distrusă” Declarațiile sfâșietoare ale părinților celor doi copii spulberați de șoferul minor în Pantelimon. Răpuși de durere, aceștia vor pedeapsa maximă pentru vinovat

„Cuvintele pe care le-aș scrie aici ar fi doar ceea ce simt în sufletul meu zdrobit de durere. Un copil care a crescut alături de copii mei.

Parcă am pierdut bătălia cu viața,  mi se rupe sufletul de lacrimi și știu totuși că nu am nici o putere să pot să ajut… să fac ceva..

Un copil ascultător și cuminte, cu cei 7 ani de acasă. Bunul Dumnezeu sa te odihnească în pace, îngerașul lui unchiul. Prea devreme… mult prea devreme… pupa-ți-aș ochii tăi frumoși!

Offf Alex… nu am putere să mai zic ceva… M-a împietrit de tot durerea ta…”, a scris pe Facebook unchiul lui Alex, potrivit rotalianul.com

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.