„M-a rugat soția mea să iau ceva lapte azi dimineață”. Dan Negru, revoltat de prețurile din România. Cât a ajuns să dea pe o sticlă de lapte

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 23 ian 2024, 21:03

Ce părere are Dan Negru despre prețul laptelui

Sursa: Instagram Dan Negru; Unsplash

Dan Negru este intrigat de situația actuală a fermierilor români, întrucât produsele din magazine sunt mult mai căutate decât cele de la producătorii locali.

Dan Negru este o personalitate foarte îndrăgită de către publicul român, întrucât aduce în prim-plan diverse subiecte de actualitate, pe care le comentează în mod foarte deschis cu urmăritorii lui de pe Instagram.

Dan Negru este revoltat de prețurile din România

Astăzi, prezentatorul TV a decis să vorbească despre situația fermierilor din România și despre prețurile mari pe care le plătesc oamenii pe alimentele din magazine, în loc să cumpere produse naturale, de la țărani.

„M-a rugat soția mea să iau ceva lapte azi dimineață, sunt zeci, sunt mii, sunt sute de sortimente la raft și mi-am dat seama că asta e o altă bătălie pierdută de fermierii români”, spune Dan Negru, într-un clip postat pe Instagram în urmă cu doar câteva ore.

De asemenea, acesta este revoltat de prețul de la raft al laptelui, având în vedere că fermierii cer un leu pe litru: „Puțin peste un leu primește un fermier român pe 1 litru de lapte.

La raft eu îl cumpăr cu 6, cu 7, cu 8, cu 10 lei chiar, de zece ori aproape prețul pe care îl primește un fermier român pe 1 litru de lapte”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Protestele fermierilor și transportatorilor nu se opresc. Acestea au blocat numeroase drumuri naționale și vămi din țară

Dan Negru este de părere că produsele românești își pierd valoarea

Dan Negru mai este dezamăgit și de faptul că speciile de animale și culturile românești dispar treptat, fiind înlocuite de cele autohtone. Astfel, originalitatea produselor românești este, și ea, știrbită.

„Vaca românească pe care o creșteam noi, cândva, e pe cale de dispariție. Bălțata românească e o rasă de vacă pe cale de dispariție. Fermierii de azi cresc rasa Holstein, pentru că e mult mai performantă, produce mult mai mult lapte.

Citește și: „Eu sunt de partea fermierilor și sunt împotriva boilor” Dan Negru, dezamăgit de „marii cultivatori” din țară. De ce a luat acesta partea fermierilor

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Dan Negru (@negru_dan)

Nu știu dacă mai bun, dar clar produce mult mai mult lapte. Așa că bălțata românească se duce, și ea, încet, încet, așa cum se duce și inima de bou, roșia aia mare, fără semințe”, a mai spus prezentatorul TV

Dan Negru a ținut ca, pe final, să tragă o concluzie, enunțând, ca de fiecare dată, un citat specific: „«Asta-i soarta boului, vițel adult, să stea la poarta noului nițel mai mult» Acum, care o fi boul?”.