„M-am întins peste colegii decedați”. Supraviețuitoarea atacului armat de la o școală din Belgrad mărturisește cum a reușit să scape cu viață de elevul care a deschis focul

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 03 feb 2024, 06:15

Agresorul, care este clasa a VII-a, a început focul armat în timpul orelor

Sursa: Z. Jovanović via novosti.rs

Astăzi, 3 mai, un elev de la o școală din Belgrad a deschis focul și a ucis cel puțin nouă persoane, iar una dintre supraviețuitoare face mărturii șocante. Gardianul unității de învățământ să numără și el printre persoanele ucise.

Un elev de la o școală din Belgrad a deschis un foc armat, iar o supraviețuitoare face dezvăluiri înfiorătoare despre ceea ce s-a întâmplat, Pentru a scăpa cu viață, o elevă s-a prefăcută că este moartă. Totul s-a întâmplat la Școala Elementară „Vladislav Ribnikar” din Belgrad.

Mărturiile făcute de o supraviețuitoare a atacului armat de la o școală din Belgrad

Agresorul, care este clasa a VII-a, a început focul armat în timpul orelor, motiv pentru care, colegii săi nu au reușit să se ascundă. Potrivit unei supraviețuitoare, conform nova.rs, eleva s-a întins peste cadavrele colegilor, pentru a-l deruta pe agresor, reușind, în acest fel, să scape cu viață.

Mai mult decât atât, adolescentul mersese la ore împreună cu ea și nimic din comportamentul lui nu dădea de înțeles că urmează să recurgă la un asemenea gest.

Cu o seară înainte, mai mulți colegi au mers la o petrecere, printre ei fiind și elevul care a luat cel puțin nouă vieți.

„A început să tragă la întâmplare. Avea două încărcătoare în mână, a împușcat, mai întâi, profesorul de istorie, apoi, a continuat.

Citește și: Patru tineri au murit în urma unui accident provocat în Italia, după ce s-au lovit frontal cu un Renault pe contrasens. „E singura soră pe care am avut-o. Singura și acum s-a dus”

A omorât doi dintre prietenii noștri. M-am întins peste ei, să creadă că și eu sunt moartă. Apoi, a părăsit sala de clasă, împușcăturile încă se mai auzeau”, a precizat fata care a supraviețuit, potrivit novosti.rs.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Se presupune că elevul se afla sub influența substanțelor interzise în momentul cu pricina și, de ademenea, tatăl băiatului a fost arestat, conform lui Bratislav Gašić, ministrul de Interne.

Băiatul ar fi avut acces la mai multe arme

Tatăl agresorului a mai spus că deținea câteva arme, care erau închise într-un seif și, din moment ce le-a folosit în timpul atacului, a aflat codul seifului.  „Părintele susține că avea mai multe arme și le ținea închise. Avea mai multe arme din 2016 și 2017 și că seiful avea un cod.

Evident, copilul avea codul din moment ce a reușit să pună mâna pe acele două arme”, a mai precizat ministrul.

Citește și: Detalii tulburătoare despre tragedia de pe râul Mureș. „Atunci am văzut un picior, l-am prins și l-am tras afară...”

De asemenea, trei sticle de cocktail Molotov au fost găsite în rucsacul adolescentului, dar și o listă cu numele colegilor pe care avea de gând să îi ucidă.

Poliția sârbă a anunțat, prin intermediul unui atac, faptul că acesta își planificase gestul de o lună. Veselin Milić, directorul poliției din Belgrad, a precizat că, pe lângă persoanele ucise, au mai fost rănite alte opt, iar acestea, în prezent, „se luptă pentru viața lor”.