„Măcar pot să plâng pe sicriul ei”. Mama Patriziei Cormos vorbește, cu lacrimi în ochi, despre filmarea în care apare fiica ei: „Toată lumea a filmat-o și nimeni nu a salvat-o”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 06 iun 2024, 12:39

Mama Patriziei Cormos este sfâșiată de durere

Sursa: Captură YouTube Antenna Tre; Facebook Patry Cormos

Într-o declarație făcută miercuri, 5 iunie, presei din Italia, mama Patriziei Cormos a făcut declarații cutremurătoare. Aceasta este ferm convinsă că tinerii puteau fi salvați dacă s-ar fi intervenit, în loc să se filmeze.

Patrizia Cormos, Bianca Doroș și Cristian Molnar au fost luați de apele râului Natisone vineri, 31 mai, iar imediat după tragedia din Italia au apărut filmări cu cei trei români în timp ce erau înghițiți de viitură.

Ce declarații a făcut mama Patriziei Cormos

Mama Patriziei Cormos este profund îndurerată de această tragedie, dar și revoltată pentru că oamenii care au fost martori la acest incident au ales să îi filmeze pe tineri în timp ce se înecau, în loc să le sară în ajutor:  „Nu

am puterea să văd cum a luptat pentru viața ei și să văd că a murit în direct, în timp ce toată lumea a filmat-o și nimeni nu a salvat-o. Adică nimeni nu a salvat pe niciunul dintre ei”.

În continuarea declarației sale, pentru Antenna Tre, femeia a explicat că nu își dorește neapărat dreptate, ci ca oamenii să învețe din acest incident să nu mai fie atât de ignoranți și să acționeze când văd astfel de cazuri.

Citește și: Dezvăluiri cutremurătoare ies la iveală în cazul celor trei tineri luați de ape, în Italia. Aceștia ar fi sunat de 4 ori la 112, iar elicopterul a venit după 30 de minute

„Nu vreau dreptate acum, nu mă încălzește acest lucru. Singurul lucru pe care l-aș prefera este ca copiii noștri să nu fi murit degeaba, că poate se schimbă puțin legile, că vor fi mai pregătiți să salveze oamenii.

Când vezi că cineva este în pericol nu aștepți nimic. Te duci acolo să salvezi cele trei vieți, indiferent de ce se întâmplă. Așa ceva nu se mai poate întâmpla din nou”,  a mai spus mama Patriziei.

Citește și: Tragedie pe șoselele din Italia: Un tânăr român de 26 de ani și-a pierdut viața într-un accident cumplit

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Mama Patriziei Cormos consideră că tinerii s-ar fi putut salva din calea viiturii

Întrebată de unul dintre jurnaliști dacă este de părere că tinerii ar fi putut să se salveze singuri, femeia a răspuns: „ După părerea mea, da, cel puțin fiica mea ar fi putut să se salveze, pentru că am învățat-o să fie atentă la astfel de pericole. Întotdeauna i-am spus că dacă te afli într-o piscină sau pe malul mării, trebuie să știi mereu să te menții la suprafață.

Ea a observat pericolul, dar fiica mea o aștepta pe Bianca”.

Citește și: El este Flavius, tânărul fotbalist înecat în râul Olt după o plimbare cu skijetul. Va fi înmormântat în ziua în care urma să aibă loc balul de absolvire

Spre finalul interviului, mama Patriziei Cormos a mărturisit că, până acum, nu a avut puterea de a se uita la videoclipul în care fata ei și ceilalți doi prieteni ai ei erau înghițiți de apele râului Natisone.

În plus, aceasta a ținut să le mulțumească salvatorilor care au găsit trupul fiicei sale.

Citește și: Români captivi în inundațiile din Grecia și Bulgaria! Mai mulți români au rămas blocați pe un feribot, în timp ce cadavrele sunt scoase la suprafață de autorități

„Nu m-am uitat la videoclipuri pentru că nu am avut curaj, prima fotografie pe care am văzut-o a fost cea în care cei trei stăteau îmbrățișați. Vreau doar să le mulțumesc celor care a cautat-o ​​ii mulțumesc lui Dumnezeu ca au găsit-o pentru mine ca măcar pot să plâng pe sicriul ei”,  a declarat mama îndoliată, pentru sursa citată.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.