Macarons: cele mai rafinate deserturi franțuzești pe care le poți comanda online!

Author: O.P.
Actualizat: 26 ian 2021, 14:00

În ultimii ani, macarons au devenit din ce în ce mai populari în toată lumea, în mare parte și datorită evoluției tehnologice și dezvoltării rețelelor de socializare. Ce-i drept, persoanele îndrăgostite iremediabil de bucătăria franceză sau de dulciurile rafinate, știau deja de aceste ,,comori dulci”. Trebuie să recunoaștem că nu au doar un gust desăvărșit, dar și arată extraordinar, fiind capabile să inveselească pe oricine și să transforme orice fotografie în care apar. 

Sunt imaginea iconică a patiseriei franceze și deși nu sunt preparați din ingrediente complicate, nu toată lumea poate pregăti macarons ideali. Este o adevărată artă gătirea și mai ales coacerea lor, astfel încât să aibă forma perfectă, să fie ușor crocanți la exterior și pufoși ca un norișor la interior. De asemenea, foarte importante sunt și umpluturile, care trebuie să se potrivească perfect aromei de migdale. Înainte de a-ți spune de unde poți cumpăra cei mai buni Macarons din București, vrem să îți spunem pe scurt istoria lor, pentru ca sigur o vei găsi încântătoare. 

Deși sunt iconici pentru bucătăria franceză, Macarons au origini mult mai îndepărtate, mai exact în Italia Renascentistă. Aici, au căpătat numele de ,,maccarone” și erau preparați cu migdale aduse tocmai din Siria. În Franța, Macarons au ajuns datorită Reginei Caterina de Medici, care avea rădăcini italiene și care a învățat rețeta chiar de la tatăl ei. Rapid, Macarons au început să fie foarte apreciați în Franța, atât de către nobili, dar și de către persoanele de rând. O poveste frumoasă este cea a Macarons din Nancy: două călugărițe au început să prepare macarons și să îi vândă, imediat după abolirea congregațiilor religioase. Astfel, micile delicii au început să fie din ce în ce mai cunoscute, iar cele două călugărițe au ramas în istorie sub denumirea ,,Surorile Macarons”. 

Trebuie să știi că la început, Macarons erau vânduți simpli, fără umplutură. Abia în anul 1890, Pierre Desfontaines, a venit cu inițiativa de a lipi câte doi macarons cu o crema ganache. Bucatarul Pierre Desfontaines a fost nepotul lui Ernest Ladurée, de aceea restaurantele Ladurée sunt atat de cunoscute în toată lumea pentru delicioșii Macarons preparați după rețeta originală. 

Astăzi, Macarons pot fi colorați în zeci de nuanțe si umpluți cu tot felul de creme delicioase. Dacă îți plac aceste mici fursecuri și vrei să te bucuri de cele mai bune Macarons din București, îți recomandăm să alegi Chocolat. Astfel, vei putea să comanzi Macarons delicioși, pregătiți după rețete tradiționale și îți garantăm că nu vei mai vrea să încerci alții. În plus, te poți bucura de Livrare Macarons direct la tine acasă, în maxim două ore de la plasarea comenzii sau poți programa o livrare. Spre exemplu, dacă urmează o aniversare în familie, pe lângă tort și prăjituri, îți recomandăm să alegi și macarons. Cu siguranță vor fi consumate primele și probabil vei dori să mai comanzi. 

Suntem siguri că ți-a plăcut să afli cât mai multe despre Macarons și despre locul de unde le poți comanda din București. Am vrea să știm care este părarea ta despre aceste mici delicii și dacă le consumi frecvent! 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.