MAE anunta ELIBERAREA A TREI CETATENI ROMANI luati ostatici in timpul atacului terorist din Algeria

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 nov 2020, 22:40

MAE a informat, vineri, ca in cursul serii de vineri au fost confirmate date privind inca doi cetateni romani eliberati de pe platforma de la In Amenas.

Potrivit Mediafax, acestia s-ar afla in prezent sub protectia fortelor algeriene, iar starea lor de sanatate este buna. Anterior, MAE a confirmat eliberarea unui cetatean roman in legatura cu care au existat informatii potrivit carora a fost ostatic in Algeria.

"I n cursul serii de 18 ianuarie 2013 au fost confirmate date privind incă doi cetateni romani eliberati de pe platforma de la In Amenas care, in prezent, se afla sub protectia fortelor algeriene.
Familiile celor doi cetateni romani au fost informate. Ministerul Afacerilor Externe este in contact permanent cu autoritatile algeriene si firma angajatoare pentru finalizarea procedurilor de repatriere a acestora
", se arata intr-un comunicat al MAE.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a avut o convorbire telefonica cu unul dintre cetatenii romani, mentionează sursa citata."Starea de sanatate a celor doi este buna", se mai arata in comunicat.