MAE confirmă: Un român a murit în explozia de la hidrocentrala din Italia. Alte două persoane au decedat și cinci au fost rănite

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 10 apr 2024, 13:43

MAE confirmă: Un român a murit în explozia de la hidrocentrala din Italia. Alte două persoane au decedat și cinci au fost rănite

Sursa: Captură Twitter/Observator

Un cetățean român a murit în urma exploziei care a avut loc la hidrocentrala Bargi din Camugnano, Italia. Incidentul tragic a provocat moartea a trei persoane, rănirea gravă a altor cinci și dispariția a patru oameni, anunță MAE.

Din păcate, MAE a confirmat decesul unui român în explozia produsă la hidrocentrala din Italia. 

Cine este românul care a murit în urma exploziei din Italia

Potrivit informațiilor furnizate de presa italiană, românul decedat se numea Petronel și avea 45 de ani. Acesta locuia în Settimo Torinese.

Explozia s-ar fi produs marți, 9 aprilie, la una dintre cele două hidrocentrale de pe lacul Suviana din Apenini. Explozia

a avut loc în jurul orei locale 15.00.

Misiunile de căutare și salvare s-au petrecut în condiții extrem de dificile, cu peste 60 de pompieri angrenați în operațiunile de căutare a celor patru persoane dispărute. 

Citește și: ISIS a revendicat atacul din Moscova: Rapoartele indică peste 60 de persoane decedate și 115 rănite

„Se pare că un incendiu a izbucnit la etajul minus nouă, fabrica se află în întregime sub nivelul lacului, la o adâncime de aproximativ 30 de metri”,  a

transmis Marco Masinara, primarul din Camugnano.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”

Cum s-a produs explozia la hodrocentrala Bargi

Cauza exploziei a fost identificată ca fiind defectarea unei turbine la subteranul centralei Enel Green Power, unde se efectuau lucrări de întreținere.

Explozia a fost urmată de prăbușirea și inundarea etajelor inferioare ale hidrocentralei.

Serviciile de urgență, pompierii și ambulanțele au intervenit imediat, însă au găsit trei persoane decedate și cinci rănite, care au fost transportate la spitale din Bologna, Parma și Cesena în stare gravă.

Citește și: „Au fost sufletul şi viaţa mea” Destin crunt pentru gemenii Sebi și David: S-au stins din viață lângă bunica lor, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Enel, compania responsabilă de hidrocentrala Bargi, a evacuat muncitorii de pe șantier și colaborează strâns cu autoritățile de intervenție.

Între timp, anchetele sunt în desfășurare pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs  explozia.

Autoritățile române rămân la dispoziția cetățenilor afectați pentru orice asistență consulară necesară, și recomandă contactarea Consulatului General al României la Bologna în cazuri de urgență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela oricând la numărul: +39 3248035171.