Magazinele revin la programul normal?! Raed Arafat a făcut anunțul în urmă cu puțin timp. Ce se întâmplă cu noile restricții

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 29 mar 2021, 17:39
Raed Arafat, despre programul magazinelor

Secretarul de stat, Raed Arafat, a făcut noi declarații în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a explicat care este motivul pentru care magazinele se închid mai devreme și când vor reveni la programul normal.

Raed Arafat a făcut declarații în legătură cu reducerea programului magazinelor în Capitală și în localițățile din țară. El a mai precizat că nu doar țara noastra a adoptat această măsură, ci și alte țări din Europa au impus-o la nivel național, în timp ce România a aplicat această măsură în funcție de rata de infectare.

Raed Arafat: ”Măsurile sunt mai ușoare decât în alte țări” 

Raed Arafat a declarat că măsurile din țara noastra sunt mult mai ușoare decât în alte țări. Secretarul de stat a fost întrebat când vom reveni la normalitate, acesta a spus că depinde de campania de vaccinare. Dacă aceasta va decurge cu trebuie și vor primi dozele necesare pentru a vaccina întreaga populație. Astfel restricțiile vor deveni de domeniul trecutului.

”Situația nu este stabilă.

Măsurile sunt chiar mai ușoare decât în alte țări și ne permit să ameliorăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar să meargă mai bine și campania de vaccinare. Dacă campania de vaccinare merge bine și dacă oamenii se vaccinează și vor veni milioane de doze în următoare perioadă și speranța noastră este ca aceste măsuri să devină istorie, să începem să revenim încet la normalitate”,
 a
declarat Raed Arafat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce se va întâmpla în Capitală dacă rata de infectare cu COVID-19 va ajunge la 7,5 la mie? Raed Arafat a făcut anunțul. Ce măsuri se vor impune

Programul magazinelor a fost redus în funcție de limita de circulație impusă pe timp de noapte

Secretarul de stat a fost întrebat cum s-a luat această măsură de reducere a programului magazinelor, Raed Arafat a răspuns că această decizie a fost luată în funcție de limita de circulație impusă pe timpul nopții. Acesta a precizat că, dacă magazinele ar fi deschise până la ora 24:00, toată lumea va merge și nu vor ține cont de restricții.

”La magazin toată lumea merge. Dacă le lăsăm deschise până la ora 24, lumea tot va merge. Regula magazinului a fost corelată cu regula interdicției circulației. Dacă circulația se interzice la ora 20.00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc ca să poată ajunge oamenii să poată ajunge acasă”,  a continuat oficialul.

Citeste si: Decizie de ultimă oră! Restricțiile se amână. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu: „Am avut o discuție cu domnul Arafat și...”

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.