Magnoliile au luat cu asalt România. Unde se află celebrele străzi cu magnolii din Capitală?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 mar 2024, 09:15

Magnoliile au luat cu asalt România

Sursa: freepik

Magnoliile au început să apară pe străzile României, iar oamenii își doresc să profite la maxim de aspectul delicat al acestora.

Primăvara își intră încet în drepturi, temperaturile încep să crească, iar magnoliile încep să schimbe aspectul străzilor din România. Străzile și cartierele ce pe parcursul iernii au prezentat un peisaj posomorât, acum sunt înconjurate de magnolii, iar românii își doresc să profite de aceste peisaje de vin în zilele călduroase de primăvară. Iată unde se află celebrele străzi cu magnolii din Capitală.

Magnoliile au luat cu asalt România

Alături de ghiocei, magnoliile sunt următoarele plante ce marchează venitul primăverii și a temperaturilor ridicate, iar în funcție de specia din care acestea fac parte, dar și de condițiile meteorologice, magnoliile pot să apară și în luna februarie, dar și la începutul lunii mai. Deși sezonul magnoliilor este în luna aprilie, temperaturile de peste 17 grade Celsius au ajutat procesul de înflorire al acestora, iar România se poate mândri cu peisaje incredibile în nuanțe de roz. 

Citește și: De ce este trandafirul o floare atât de îndrăgită la nivel mondial și cum o poți îngriji în propria grădină

Încă din primele zile în care magnoliile au început să înflorească, românii au încercat să stea cât mai mult afară pentru a captura frumusețea acestor plante în fotografii. Oamenii se bucură în această perioadă de aspectul delicat al florilor, dar și de parfumul subtil pe care acestea îl emană, iar semnificația acestei flori o face cu totul deosebită.

Magnoliile sunt asemănate adesea cu frumusețea, eleganța, începutul primăverii și reînnoirea naturii. 

În Ploiești, în Parcul Nichita Stănescu, dar și în Parcul Mihai Viteazul, magnoliile sunt atracția principală, iar sute de persoane le trec porțile parcurilor pentru a se bucura de oaza de liniște pe care o oferă aceste flori. În Parcul Nichita Stănescu există o alee a magnoliilor, însă aceste plante unice pot fi admirate și în apropiere de Palatul Administrativ din Ploiești. 

Unde se află celebrele străzi cu magnolii din Capitală?

Pasionații de fotografie, dar și oamenii ce își doresc să își delecteze privirea cu un peisaj de primăvară în nuanțe de roz pot căuta celebrele străzi cu magnolii din Capitală. Pentru a ajuta în acest sens, Diana Robu a venit cu o perspectivă aparte, astfel tânăra a creat o hartă a magnoliilor din Capitală, hartă ce cuprinde peste 1.000

de locuri de vis în care magnoliile pot fi observate în toată frumusețea lor, potrivit life.ro.

Fiecare loc unde se află o magnolie impunătoare este trecut cu o inimă, iar persoanele ce își doresc să admire magnoliile din București pot să se plimbe pe străzile din spatele Pieței Alba-Iulia, zona Vatra Luminoasă, dar și în zona dinspre Piața Victoriei spre Dorobanți, Floreasca, Primăverii sau pe strada Ion Neculce din zona Bd.

Mihalache.  

Iată care sunt principalele străzi unde vă puteți bucura de magnolii în Capitală:

 Ambasada Ungariei în România

· Strada Soldat Alexandru Magatti

· Strada Diligenței

· Strada General H. M. Berthelot

· Strada Cerceluș

· Strada Levănțica

· Strada Voroneț

· Strada Dragoș Vodă 25

· Facultatea de Drept- Universitatea din București

· Mănăstirea Radu Vodă

· Strada Locotenent Baican Ionescu 18

· Strada Ottoi Călin 20

· Strada Alecu Mateevici

· Strada Remetea 4

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

· Strada Remetea 6

· Strada Remetea 15

· Strada Constantin Tănase 33

· Strada Sighișoara 30

· Strada Alecu Mateevici 15

· Strada Rușchița 57

· Strada Rușchița 35

· Strada Rușchița 25

· Strada Rușchița 11

· Strada Rușchița 3

· Strada Ottoi Călin 31

· Strada Ottoi Călin 39

· Strada Aura Buzescu 43

· Strada Aura Buzescu 91

· Strada Spartacus 5

· Strada Doctor Russel 25

· Strada Doctor Russel

· Strada Doctor Russel 13

· Strada Arhitect Gheorghe Sterian

· Strada Arhitect Hârjeu

· Str. Alexandru Savulescu

· Strada Gheorghe Mandrea

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.