Mai are sau nu loc selecția națională pentru Eurovision 2021

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 08 sep 2021, 01:38
Ce se întâmplă cu selecția națională pentru Eurovision 2021
Sursa: PixaBay

Eurovision 2021 se va desfășura în alte condiții față de cele cu care eram obișnuiți. Regulile pentru selecțiile naționale vor fi stabilite de fiecare țară în parte. România a decis deja cum se va pregăti pentru concursul de anul viitor.

Pandemia de coronavirus, care a dat peste cap întreaga lume, a produs modificări substanțiale și în cadrul concursurilor muzicale. Astfel, anul acesta, celebrul Eurovision a fost anulat. Acesta trebuia să aibă loc în luna mai, la Rotterdam. România ar fi fost reprezentată de Roxen. 

Ce se întâmplă cu selecția națională pentru Eurovision 2021

Organizatorii concursului Eurovision 2020 au primit o lovitură grea, în momentul în care, din cauza pandemiei de coronavirus, au fost nevoiți să anuleze evenimentul.

Țările participante pot alege dacă vor trimite în 2021 aceiași artiști în concurs sau vor să organizeze din nou selecții naționale. 

Este important de știut faptul că piesele care au fost alese pentru Eurovision 2020 nu vor mai putea fi cântate anul viitor, chiar dacă la eveniment vor fi prezenți artiștii de anul acesta. 19 dintre țările participante au decis să meargă tot pe mâna cântăreților selecționați pentru Eurovision 2020. 

Și România va face același lucru. Astfel, Roxen, artista care trebuia să participe la ediția de anul acesta, ne va reprezenta țara în 2021. La Eurovision 2020, Roxen ar fi cântat piesa ”Alcohol You”. Regulamentul a obligat-o însă să schimbe melodia. 

”Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia.

Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021”, a spus Roxen în urmă cu ceva timp.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună”, a declarat și șeful delegației României la Eurovision, Liana Stanciu.

Când are loc Eurovision 2021

Ediția de anul viitor a concursului Eurovision va avea loc în Olanda, țara care trebuia să organizeze competiția din 2020. Semifinalele se vor desfășura pe 18 și pe 20 mai, iar marea finală va avea loc pe 22 mai. 

41 de țări își vor trimite reprezentanții pe scena de la Rotterdam. Și România face parte din aceste state. Organizatorii concursului au promis că vor face tot posibilul pentru ca toți cei prezenți să fie în siguranță, iar riscul infectării cu noul coronavirus să fie cât mai scăzut. 

Pentru asta, olandezii s-au pregătit deja cu mai multe variante de organizare a evenimentului. Tema ”Open Up”, care ar fi trebuit să fie cea de anul acesta, va rămâne valabilă în 2021. Nu este încă sigur cum va arăta exact formatul concursului. 

Nimeni nu știe cum va evolua pandemia de coronavirus, iar organizatorii au luat în calcul chiar și situația în care Olanda ar fi în carantină în acea perioadă. Tocmai de aceea, olandezii au stabilit 4 scenarii. Ideal ar fi să se poate desfășura varianta normală a concursului. 

În cazul în care țara organizatoare va fi în carantină, toate recitalurile vor avea loc fără public. Totuși, organizatorii speră ca spectatorii să poată să aibă acces la eveniment, bineînțeles cu distanțare socială și cu toate măsurile respectate. 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.