Mai mult de jumatate dintre romani sunt supraponderali si obezi! Este buna operatia la stomac?

Editor: Alina Dirdala Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:42

O statistica ingrijoratoare prinde contur in Romania: mai mult de jumatate dintre romani sunt supraponderali.

Invitat in platoul "Draga mea prietena", Catalin Copaiescu, specialist in chirurgia obezitatii, a explicat ca dietele nu sunt o solutie pentru oamenii obezi.

"Pare foarte drastic si foarte greu de acceptat sa-ti faci o interventie chirurgicala care sa te ajute sa mananci mai putin si sa-ti mentii controlul. Nu exista o dieta pentru oamenii obezi. Nu exista alimente sanatoase sau nesanatoase pentru ei. Discutam numai de cantitati. Secretul nu este in calitate, ci in cantitate".



Medicul a enumerat efectele si beneficiile unei operatii de micsorare a stomacului.

"Chirurgia ne ajuta sa mancam foarte putin. Micsorarea stomacului este cea mai buna dintre solutii si cea mai moderna dintre ele, pentru ca mentine un traseu fiziologic, insa vom manca foarte putin. Intrebarea care vine din partea a foarte multi pacienti este: cum as putea eu sa rezist mancand doar o cescuta, cand eu stiu ca am nevoie de cantitati importante? Raspunsul e simplu: nu iti este foame, nu iti doresti sa mananci mai mult dupa ce faci o astfel de operatie.
Astfel traiul tau, cu 15-20-150 ml de alimente este mult superior, din punct de vedere calitativ, fata de ceea ce era inainte".

##VIDEO82994##

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.