Mai multe clădiri au fost distruse după un cutremur cu magnitudinea de 5,3

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 17 mar 2024, 00:50

Mai multe clădiri au fost distruse după un cutremur cu magnitudinea de 5,3

Sursa: Unsplash

Vineri seară a avut loc un cutremur puternic, ce a reușit să distrugă mai multe clădiri, iar o persoană a fost rănită.

O persoană a fost rănită în urma unui seism ce a avut loc în Franța, cutremur ce a avut o magnitudine între 5,3 şi 5,8 potrivit specialiştilor francezi, însă germanii şi americanii l-au evaluat la 4,8 pe scara Richter. 

Citește și: Cutremur de 4,6 grade pe scara Richter! Unde a avut loc seismul

Mai multe clădiri au fost distruse după un cutremur cu magnitudinea de 5,3

Vineri seară a avut loc cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani în Franţa, cutremur pe care specialiștii francezi l-au evaluat între 5,3 şi 5,8 pe scara Richter. În urma acestui cutremur, mai multe clădiri au fost distruse, iar o persoană a fost ușor rănită. Cutremurul a fost resimțit a avut loc la o adâncime de 10 kilometri și a avut loc la ora locală 18:38, în proximitatea mai multor comune, printre care Surgčres şi Mauzé-sur-le-Mignon, la jumătatea distanţei dintre La Rochelle şi Niort.

Efectele ce au urmat după acest cutremur puternic au fost resimțite până în Paris, capitala Franței. „În medie, există unul la fiecare zece ani în Franța metropolitană. În regiune, ultimul de o magnitudine destul de similară datează din 1972, la Oléron. Deci, pentru regiunea Grand Ouest, acesta este cu adevărat un eveniment important”, a declarat seismologul Jérôme Vergne, potrivit libertatea.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În urma cutremurului, autoritățile au precizat că nu au raportat victime, însă se pot observa fisuri pe locuințele din zona în care a avut loc, iar peste 11.000 de locuințe nu au mai avut electricitate.

Citește și: Cutremur puternic în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Un nou cutremur s-a resimțit în România

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că sâmbătă, 17 iunie 2023, un nou seism a avut loc în România. Acesta a avut loc la ora 13:13:04 și s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 111 km. Seismul a avut loc la 57km SE de Sfântu-Gheorghe, 59km V de Focșani, 60km NV de Buzău, 64km E de Brașov, 80km NE de Ploiești. 

După evaluarea cutremurului, specialiștii au anunțat că magnitudinea acestuia a fost de 4,3 pe scara Richter. 

Citește și: Cutremur în Arad. Seismul a avut loc la primele ore ale dimineții