Mai multe controale în noaptea de Înviere? Anunțul lui Florin Cîțu

Autor: Marina Ionescu

Florin Cîțu a anunțat că are încredere că toți românii vor respecta restricțiile din noaptea de Înviere. ată ce a declarat premierul!

Premierul Florin Cîțu a declarat că are încredere că toți românii care vor ieși pe stradă în noaptea de Înviere, vor respecta resticțiile și vor merge la slujbele religioase și nu la petreceri,acesta adăugând că restaurantele nu vor fi deschise.

Citeste si: Ce facilitati li se vor oferi romanilor care accepta sa se vaccineze? Iata ce masuri ar putea fi luate pentru incurajarea campaniei de imunizare impotriva coronavirusului!

Florin Cîțu, despre noaptea de Înviere

Premierul  a explicat și cum îi vor distinge autoritățile pe cei care merg la biserică în noaptea de Înviere de cei care ies doar pentru a profita de ridicarea restricțiilor.

„Știți foarte bine că în acea noapte nu este deschis niciun restaurant, nimic. Singurele deschise sunt lăcașurile unde poți să mergi pentru Sărbătoarea Paștelui și atât.

Avem încredere și suntem siguri că oamenii vor merge la slujbă și vor respecta restricțiile în vigoare: măsurile de distanțare, mască și dezinfectant”.

Florin Cîțu  a declarat despre petrecerile private, că riscul ca ele să se fie organizate, există în fiecare zi, deaoarece acestea se pot ține în casa oricui, nu doar în restaurante și cluburi.

Citeste si: Cât durează, de fapt, imunitatea vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila a spus tot adevărul

„Să știți că acest risc există în fiecare zi, al petrecerilor private, nu este doar în acea noapte și nu avem o problemă cu așa ceva”, a afirmat Cîțu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Întrebat dacă vor fi mai multe controale în noaptea de Paști pentru a evita ca aceste petreceri ilegale să aibă loc, premierul a subliniat din nou că are încredere în oameni că nu vor face asta., conform Digi24.

„În acest moment pentru sărbătoarea Paștelui am luat toate măsurile, am avut discuții cu cultele religioase și suntem siguri că cetățenii României vor respecta legislația în vigoare”, a conchis Florin Cîțu.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinate în România, până acum? Au fost administrate 5 milioane de doze de vaccin

Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Paștele, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi ridicate restricțiile de circulație astfel încât coamenii să poată merge la slujba de Înviere.

Campania de vaccinare va fi accelerată

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Este anunțul premierului Florin Cîțu după întâlnirea cu primarii și reprezentanții Consiliilor județene. Cîțu a anunțat mai multe soluții pentru a da cât mai multor români șansa să se imunizeze împotriva COVID-19.

Citeste si: Inca o tara introdusa pe lista galbena a statelor cu risc epidemiologic ridicat! Ce se intampla cu persoanele care vin din aceasta tara?

„Am discutat astăzi cu reprezentanții autorităților locale mai multe soluții care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri a centrelor de vaccinare drive through și a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca și alții să se alăture acestui efort comun.

Vom merge mai departe în ceea ce privește amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaților și a familiilor acestora”, a spus premierul.