Mai multe critici la adresa lui Trump decât înainte

Autor: Bogdan Frațilă

În ultima dezbatere televizată deocamdată, cei patru republicani cu ambiții prezidențiale care au rămas au schimbat din nou lovituri.

Sursa: PixaBay

În ultima dezbatere televizată deocamdată, cei patru republicani cu ambiții prezidențiale care au rămas au schimbat din nou lovituri.

În ultima dezbatere televizată deocamdată, cei patru republicani cu ambiții prezidențiale care au rămas au schimbat din nou lovituri. Trump a fost absent ca de obicei- cel puțin fizic. Un lucru de care cu siguranță nu-i poți acuza pe cei patru candidați rămași este lipsa de curaj. Pentru a continua să nutrești speranța unei candidaturi prezidențiale în fața avansului aproape de neatins al lui Donald Trump- e nevoie de ceva.

Chris Christie, fostul guvernator al statului New Jersey și cel mai înverșunat critic al lui Trump din panel, explică popularitatea fostului președinte în felul următor: "Știți de ce Trump conduce în sondaje? Pentru că acești trei de aici de pe scenă pretind că comportamentul lui este acceptabil!".

Semnificativ mai multe critici la adresa lui Trump

De fapt, Christie este singurul dintre contestatari care nu îl va susține pe Trump chiar dacă acesta va asigura candidatura.

"Ei nu îndrăznesc să spună nimic pentru că au obiective de viitor, acum sau peste patru ani!" Cu alte cuvinte, ei vor să devină vicepreședinți sub Trump sau să-i succeadă peste patru ani, dar pentru că nimeni nu a vrut să fie acuzat de oportunism, aseară au existat mult mai multe critici la adresa lui Trump decât în dezbaterile anterioare. "Nu poți lupta împotriva haosului democrat cu haosul republican", a susținut Nikki Haley, fost ambasador al SUA la Națiunile Unite.
Spre deosebire de Trump, ea se descurcă fără dramatism, fără dorință de răzbunare și fără smiorcăială, spune Haley.

În acest caz, schimbul de lovituri a reflectat și conflictul de orientare din cadrul Partidului Republican: Christie și Haley ca reprezentanți ai conservatorilor tradiționali, ceilalți doi mai Trump-iști, în primul rând Ron DeSantis, guvernatorul Floridei. Ambele partide de la Washington au aruncat cu bani unul în celălalt, inclusiv republicanii.

Ambele sunt responsabile de inflație, care ar putea deveni problema decisivă în alegeri.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Cizmele lui Donald Trump s-au lecuit"

La fel ca Trump, DeSantis se stilizează și el ca lider al unei mișcări care a declarat război "mlaștinii" birocratice a establishmentului politic. Cu toate acestea, cel mai puternic apel la outsider a fost din nou deținut de bogatul antreprenor Vivek Ramaswamy- care a servit din nou cele mai grosolane teorii ale conspirației aseară, spunând că ceilalți trei "i-au lins cizmele lui Donald Trump ani de zile" și au cerșit bani și sprijin- în special DeSantis, potrivit lui Ramaswamy, astfel că absentul a fost din nou omniprezent.

Cerșetoria a fost mai mult despre preluarea moștenirii lui Trump și mai puțin despre împiedicarea revenirii sale. Dar patriarhul nu vrea să transmită conducerea încă; moștenitorii săi bănuiesc că vor trebui să aibă răbdare.

Citește și: UE vrea mai multă protecție pentru câini și pisici! Dar nu numai

Citește și: În criză permanentă! Incepe declinul Germaniei?

Citește și: 50.000 de filiale McDonald's până în 2027!