Mai multe județe din țară sunt vizate de un Cod galben de ceață. Despre ce zone este vorba

Author: Marina Ionescu
Ceața nu își face lipsită prezența, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben de ceață, valabil în orele următoare în mai multe județe.

Iarna s-a instalat deja în România. Zăpada s-a depus în mai multe zone din țară, iar autoritățile au acționat imediat. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit până miercuri informarea de vreme rea, ce vizează întreaga ţară. 

Cod galben de ceață!

Mai multe localități din județul Sibiu și Harghita sunt sub cod galben, iar în aceste zone se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Județul Sibiu:  Sibiu, Cisnădie, Săliște, Șelimbăr, Miercurea Sibiului, Orlat, Cristian, Șura Mică, Apoldu de Jos; Tălmaciu, Racovița, Porumbacu de Jos, Arpașu de Jos, Cârța;

Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu.

O altă avertizare de ceață care va determina reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m este și în județele Alba și Brașov. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Județul Alba:  Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Lopadea Nouă, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Hopârta, Rădești, Cut, Ohaba;

Județul Braşov: Făgăraș, Mândra, Voila, Șercaia, Viștea, Ucea, Beclean;

Cod galben de vânt și burniță!

Pentru această dimineață Codul galben de ceață nu e singura avertizare a meteorologilor, asta pentru că au emis și un cod galben de vânt ale cărui intensificări vor atinge la rafală 60-70 km/h; la munte vitezele la rafală vor depăși 80-90 km/h. Aceasta este valabilă pentru județul Caraș-Severin până la ora 14:00.

Citeste si: Avertizare meteo de ultimă oră! Încep ninsorile și lapovița

Încă un cod galben este valabil și pentru județul Dolj, iar în această regiune își va face prezentă burniță care se va transforma în polei. 

Meteorologii precizează că, în următoarele zile, temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de munte, unde cantităţile de apă vor fi însemnate.