Sorin Cîmpeanu a precizat că siguranța totală nu există, totuși nu sunt motive pentru închiderea școlilor.
Ministrul Educației: 54 de școli din Capitală se vor închide, nu au 60% personal vaccinat
Ministrul a vorbit și despre școlile care se vor închide în orașele cu incidență de peste 3 la mia de locuitori, unde rata de vaccinare a personalului nu atinge pragul de 60%.
”Ar fi fost bine să existe și teste în școli. Vor fi. Dacă nu se clarifică cu lotul 1, cu contestațiile, care de la una s-a ajuns la trei, sigur se va rezolva cu achiziția pentru lotul 2 și vor fi teste în școli.
Ministrul a adăugat că în cursul zilei de ieri au fost raportați 456 de elevi vaccinați, ne apropiem vertiginos de pragul de 40%.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
”Ieri erau 456 de mii de elevi vaccinați. Ne apropiem de 40%, știut fiind faptul că avem și acea categorie de 12-15 ani în care avem doar 137 de mii de elevi vaccinați, pentru că vaccinarea a fost posibilă mai târziu pentru această categorie de vârstă”, a adăugat ministrul.
Citeste si: Școlile care de luni vor trece la cursuri online. Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii
Sorin Cîmpeanu: regulile anti-COVID sunt respectate mai mult în interiorul școlilor decât în alte părți
Sorin Cîmpeanu susține că măsurile anti-Covid sunt respectate mai mult în școli decât în alte părți. Nimeni nu poate garanta că elevii nu se pot infecta, însă acest lucru nu poate duce la închiderea unităților școlare.
”Siguranță totală nu există. Apreciez împreună cu Ministerul Sănătății și INSP care au spus că nu există motive pentru închiderea școlilor că, dacă se va ajunge la obligativitatea trecerii în online, trebuie să se facă în funcție de mai mulți parametri,
Ministrul Educației consideră că varianta Omicron poate provoca mai multe îmbolnăviri, însă este de părere că, în general, copiii nu dezvoltă o formă gravă. Unii specialiști spun că seamănă mai mult cu o formă de gripă, a fost explicația ministrului.