Mai multe zile libere de la stat în 2025! Când vor avea parte de prima minivacanță bugetarii? Calendarul complet al zilelor libere

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 31 aug 2024, 14:50

Mai multe zile libere de la stat în 2025!

Sursa: freepik.com

De câte zile libere vor avea parte bugetarii în 2024?

Anul 2025 aduce mai multe oportunități de relaxare pentru angajații din România, datorită sărbătorilor legale care cad favorabil în timpul săptămânii. Prima minivacanță va avea loc chiar în luna ianuarie, oferind un start perfect pentru noul an.

Prima minivacanță din 2025 pentru bugetari

Anul 2025 aduce o veste excelentă pentru angajații din România, cu mai multe zile libere legale, oferindu-le oportunități de relaxare și minivacanțe.

Românii vor beneficia de 13 zile libere care cad în timpul săptămânii, pe lângă alte patru zile ce coincid cu weekendurile, ceea ce va facilita planificarea unor perioade mai lungi de odihnă.

Potrivit zileliberelegale.ro, anul începe într-un mod favorabil pentru angajați, cu o minivacanță extinsă chiar în prima lună. Între 1 ianuarie și 6 ianuarie, românii vor avea parte de un interval de șase zile de odihnă, datorită sărbătorilor precum Anul Nou, Boboteaza și Sfântul Ioan Botezătorul.

Astfel, bugetarii vor putea să își planifice o vacanță prelungită, fiind liberi de pe 1 până pe 6 ianuarie.

Citește și: Elevii ar putea avea parte de o nouă zi liberă în 2025, între probele de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat

Calendarul complet al zilelor libere 2025

Angajații din România vor beneficia de următoarele zile libere legale în 2025:

- 1 ianuarie (miercuri) – Anul Nou

- 2 ianuarie (joi) – A doua zi de Anul Nou

- 6 ianuarie (luni) – Bobotează

- 7 ianuarie (marți) – Sfântul Ioan Botezătorul

- 24 ianuarie (vineri) – Ziua Unirii Principatelor Române

- 18 aprilie (vineri) – Vinerea Mare a Paștelui

- 20 aprilie (duminică) – Paștele

- 21 aprilie (luni) – A doua zi de Paște

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie

- 1 mai (joi) – Ziua Muncii

- 1 iunie (duminică) – Ziua Copilului

- 8 iunie (duminică) – Rusalii

- 9 iunie (luni) – A doua zi de Rusalii

- 15 august (vineri) – Adormirea Maicii Domnului

- 30 noiembrie (duminică) – Sfântul Andrei

- 1 decembrie (luni) – Ziua Națională a României

- 25 decembrie (joi) – Crăciunul

- 26 decembrie (vineri) – A doua zi de Crăciun

Citește și: Când vor avea elevii parte de încă o săptămână liberă, în afara vacanțelor școlare anunțate. Calendarul complet al vacanțelor pentru anul școlar 2024-2025

Minivacanțele importante din 2025

Pe lângă minivacanța de la începutul anului, bugetarii vor avea parte de mai multe momente de relaxare pe parcursul lui 2025. Prima minivacanță semnificativă va avea loc de Paște, când ortodocșii și catolicii vor sărbători pe 20 aprilie. Aceasta va începe de Vinerea Mare, pe 18 aprilie, și se va extinde până pe 21 aprilie, oferind patru zile consecutive de odihnă.

Un alt moment de pauză va fi în iunie, când sărbătoarea Rusaliilor va oferi un weekend prelungit. Luni, 9 iunie, fiind liber, poate fi legat de vineri, 6 iunie, pentru a crea o minivacanță de trei zile. De asemenea, pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, românii vor avea o altă ocazie de relaxare, dat fiind că ziua cade într-o vineri, formând un alt weekend prelungit.

Anul 2025 se va încheia festiv, cu două zile libere acordate de Crăciun: 25 și 26 decembrie. Prin adăugarea unei zile de concediu pe 27 decembrie, românii ar putea beneficia de o vacanță prelungită, conectând Crăciunul cu Revelionul pentru o perioadă extinsă de odihnă și sărbătoare.

Astfel, anul 2025 promite numeroase ocazii pentru relaxare, bugetarii având la dispoziție mai multe minivacanțe care îi vor ajuta să își reîncarce bateriile într-un an plin de activități.