Mai multe zile libere pentru o anumită categorie de angajați! Anunțul făcut de Guvernul României

Author: Diana Bostan

Mai multe zile libere pentru angajații din România

Sursa: Pexels.com

Vești bune pentru mai mulți angajați în anul 2024. Guvernul a anunțat că aceștia vor beneficia de o zi liberă atunci când își sărbătoresc ziua de naștere.

Liber pentru angajați de ziua lor de naștere. Guvernul a anunțat faptul că aceștia vor primi liber și-n cazul unor urgențe medicale în familie.

Mai multe zile libere pentru angajații din România

Cei care lucrează pentru Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de zece zile de concediu în plus pentru a rezolva anumite urgențe medicale în familie sau atunci când este ziua lor de naștere.

Citește și: De ce se sărbătorește de două ori Sfântul Dumitru în calendarul ortodox?

Cu toate acestea, angajații MAI vor fi nevoiți să recupereze ulterior zilele pierdute. Ei vor putea beneficia de liber atunci când își serbează ziua de naștere sau dacă sunt nevoiți să îngrijească o persoană apropiată care locuiește în aceeași gospodărie.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

”Dreptul salariatului personal contractual de a primi până la 10 zile lucrătoare libere, care vor fi recuperate ulterior, în cazul unor urgențe familiale neprevăzute de ordin medical și cinci zile lucrătoare libere, reprezentând concediu de îngrijitor, pentru îngrijirea sau sprijinul unei rude ori a unei persoane apropiate care locuiește în aceeași gospodărie cu angajatul personal contractual”, se arată în contractul de muncă.

Liber pentru elevi, pe 27 octombrie, de Sf. Dumitru

Elevii din București se pot bucura de o zi liberă înainte de a intra în vacanță, datorită unei zile nelucrătoare stabilite pentru data de 27 octombrie. Această zi liberă a fost inclusă în Calendarul Școlar prin intermediul Contractului colectiv de muncă la nivelul grupului de unități al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

Citește și: 27 octombrie 2023, zi liberă pentru elevii din București: Nimeni nu va merge la școală de Sf. Dumitru

Această decizie vine după ce săptămâna precedentă elevii au avut o zi liberă de școală cu ocazia Zilei Educației. 27 octombrie, cunoscută și ca Sfântul Dumitru, a fost stabilită ca zi liberă pentru elevii din București. Următoarea vacanță pentru elevi va începe pe data de 23 decembrie 2023 și se va încheia pe data de 7 ianuarie 2023, iar în luna februarie, aceștia vor avea pare de vacanța de schi.

Elevii au avut deja parte de o zi liberă pe data de 5 octombrie, atunci când toți elevii din România au sărbătorit Ziua Educației. Elevii au început noul an școlar pe data de 11 septembrie.