Mai mulți cățeluși au fost salvați în ultima clipă din calea inundațiilor devastatoare din Galați! Imaginile înduioșătoare: „A fost botezat Speranță”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 16 sep 2024, 19:18

Mai multe animale au fost salvate din calea viiturii

Sursa: TikTok Cristian Cozmaciuc; Facebook Jandarmeria Română

Inundațiile recente din județul Galați au adus provocări atât pentru oameni, cât și pentru animalele surprinse de apele care s-au revărsat peste gospodării și terenuri.

În localitatea Slobozia Conachi, județul Galați un pompier a reușit să salveze un pui de cățel de pe un morman de fân, unde animalul s-a refugiat din calea inundațiilor. Momentul emoționant a fost surprins într-un videoclip care a devenit viral pe TikTok, și care a stârnit valuri de reacții și apreciere din partea internauților.

Cum a fost salvat din inundațiile din Galați cățelul botezat „Speranță”

În clipul postat pe TikTok în urmă cu o zi, pompierul a povestit cum a reușit să salveze micuțul patruped: „L-am găsit pe niște căpițe de fân, era foarte speriat și, din păcate, mai erau și alți doi câini mai mari, dar n-am putut să-i salvez, pentru că au fugit în direcția opusă. Este primul pe ziua de azi și sperăm să nu fie ultimul salvat”. 

După cum se arată în textul atașat clipului, puiul de cățel a primit numele de „Speranță”: „Cățel salvat de pompieri din calea apelor, la inundațiile din județul Galați. A fost botezat Speranță”.

Acțiunea pompierului a stârnit un val de emoție pe respectiva platformă. Videoclipul în care acesta apare cu cățelul în brațe a strâns, până în acest moment, peste 60.000

de aprecieri, iar comentariile de susținere nu au întârziat să apară. Internauții au lăudat gestul umanitar, și și-au exprimat recunoștința și respectul față de salvatori.

Citește și: Imaginile dezastrului provocat de inundații. Apele au lăsat în urmă drumuri surpate și case umplute cu nămol. Ce decizie de ultimă oră au luat autoritățile din Vaslui

„Mulțumesc că îi salvați și pe ei, sufletele necăjite!”/ „Săracele animale, nici nu îmi imaginez prin ce au trecut și ele/” „Bravo! Suflet bun.

Cinste ție!”/ „Respect maxim, oameni buni! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, sunt câteva dintre comentariile la respectivul filmuleț.

Ce gest a făcut un jandarm pentru un câine care a supraviețuit inundațiilor din Galați

În același context al inundațiilor devastatoare din Galați, un alt gest umanitar a atras atenția și a fost apreciat de public.

Un jandarm din cadrul Jandarmeriei Călărași, Cătălin, aflat în misiune în zona afectată, a fost surprins în timp ce își împărțea mâncarea cu un câine care a reușit să supraviețuiască dezastrului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Acest moment a fost relatat de Jandarmeria Română într-o postare pe Facebook, în care a fost atașată și declarația lui Cătălin. Acesta a subliniat importanța grijii față de toate ființele afectate de calamități.

„Astăzi colegul nostru, Cătălin, a fost surprins în timp ce împărțea pachetul său cu un câine care reușise să supraviețuiască apelor.

"Animalele sunt la fel de afectate ca și oamenii. Suntem aici pentru a ajuta toate sufletele care au nevoie de noi."

Citește și: „Prăpăd au făcut. Ne-a nenorocit". 6 persoane au decedat și peste 20.000 de oameni au fost afectați de inundațiile din Galați

Cătălin este din cadrul Jandarmeriei Călărași și de 48 de ore se află la Galați pentru a acorda sprijin oamenilor afectați de inundațiile din zonă.

"Masa e pe fugă, somnul frânt, pentru că încercăm să ajutăm cât mai mulți oameni. Trebuie să știe că nu sunt singuri! Suntem alături de ei!"”,  se arată în postarea publicată de Jandarmeria Română.

Surse foto/video: TikTok Cristian Cozmaciuc/ Facebook Jandarmeria Română