Mai mulți români au fost implicați în incendiile de vegetație din Turcia. Panică și haos în stațiunea Kusadasi

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 30 iun 2024, 12:40

Autoritățile din Turcia se chinuie să stingă incendiile de vegetație datorate temperaturilor extreme

Sursa: PixaBay

Incendiile puternice de vegetație din Kusadasi, Turcia, au pus pe fugă turiștii, printre care și mulți români, provocând panică și evacuări de urgență.

Un incendiu de vegetație izbucnit sâmbătă în pădurile din apropierea stațiunii Kusadasi, Turcia, a creat o situație dramatică pentru locuitorii și turiștii din zonă, inclusiv mulți români. Flăcările violente s-au extins rapid, determinând autoritățile locale și personalul hotelier să ia măsuri urgente pentru a asigura siguranța oamenilor.

Români în alertă după izbucnirea incendiilor de vegetație din Turcia

Martorii oculari au descris scene de panică generalizată.

Fumul dens și înecăcios a fost primul semn al pericolului iminent, iar teama s-a răspândit rapid printre turiști.

„Fum înecăcios așa, nu puteai să respiri. La recepție ni s-a spus că o să ne anunțe, că o să ne anunțe, dar nici ei nu... erau cam speriați, nu prea știau ce să spună”, a relatat un turist.

În fața acestei amenințări, mulți turiști au decis să-și scurteze vacanța și să părăsească zona cât mai repede posibil.

Doina Cantaragiu, o turistă româncă, a povestit momentele de coșmar prin care a trecut.

„Nu aveai ce să aștepți că s-a-ntins peste tot. Am pus repede bagajele în mașină, toată lumea era panicată, toată lumea țipa. Copiii noștri s-au speriat, s-au intoxicat cu fum că nu mai puteau să respire cum trebuie”, a declarat aceasta.

În contrast, alți turiști au ales să rămână în zonă, pregătiți să evacueze în orice moment dacă situația se înrăutățește.

„Erau 5 sau 6 elicoptere, tot veneau și luau apă din mare. Sunt autocare multe în fața hotelului. Mi-am făcut bagajul, tot, în caz de ceva”, a spus un alt turist, descriind eforturile neîntrerupte ale echipelor de intervenție.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Cod roșu de caniculă anunțat de meteorologii ANM în mai multe județe din țară. Prognoza meteo pentru ziua de 30 iunie

Citește și: EURO 2024. FRF a anunțat când vor fi scoase la vânzare ultimele bilete pentru partida dintre România și Olanda din optimile turneului final

Incendiile de vegetație au afectat mai multe regiuni din Turcia

Situația a afectat nu doar Kusadasi, ci și alte regiuni din Turcia. Incendiul de vegetație a lovit trei provincii, iar un sat a fost evacuat complet.

Pompierii și echipajele de intervenție luptă în continuare cu flăcările, utilizând elicoptere pentru a prelua apă din mare și a o arunca peste zonele afectate.

În timp ce unele persoane au părăsit deja stațiunea, altele rămân în alertă, cu bagajele pregătite și speranța că focul va fi adus sub control cât mai curând posibil. Autoritățile locale continuă să monitorizeze situația, iar recomandările sunt de a rămâne vigilenți și de a urma instrucțiunile oficiale.

Impactul asupra comunității locale și asupra industriei turismului va fi semnificativ, iar eforturile de recuperare vor necesita timp și resurse considerabile.

Puteți urmări totul în materialul video de mai jos: