Mai multi romani certati cu legea au reusit sa se inscrie la un colegiu din Londra chiar daca abia stiau sa scrie! Iata cum a fost posibil

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 05:16

Ce le mai trece prin minte infractorilor, in materie de facut bani? Sa mearga la studii!

Fara ca macar sa fi terminat scoala generala, un tanar din Vaslui s-a inscris la un colegiu din Londra. Aici a primit un card, pe care în fiecare luna îi erau virati cu titlul de bursa 1.000 de lire.  Iar pe parcursul unui an universitar urmand sa primeasca 10.000 de lire.

Escrocheriile au iesit la iveala în timpul cercetarilor intr-un dosar de trafic de persoane.  Individul cercetat e acuzat ca ar fi racolat o tanara pe care ar fi obligat-o sa se prostitueze in Londra.

În fata procurorilor, acuzatul a sustinut ca este student in Anglia. Surpriza a venit în momentul în care barbatul a fost pus sa scrie declaratia. Moment in care pixul si foaia i-au devenit, brusc, inamici.

Tanarul a recunoscut ca are doar sapte clase si ca s-a înscris la institutia de invatamant superior în baza unui curriculum vitae si a unei declaratii pe propria raspundere prin care se obliga sa prezinte documentele scolare din Romania pana la sfarsitul celor 4 ani de studii.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

La audieri, anchetatorii au constatat ca mai multi martori din dosar, inclusiv tanara obligata sa se prostitueze, erau studenti la acelasi colegiu londonez. Multi nu aveau, insa, nici macar scoala generala terminata.

Colegiul cu pricina ofera tinerilor din estul Europei burse de studii, carduri de sanatate si alte facilitati iar acestia au obligatia de a absolvi cei patru ani de studiu.

În caz contrar, trebuie sa restituie integral bursa primita.