Mai mulți români vor primi vouchere de energie. Peste 300.000 de români vor fi incluși pe listă

Autor: Andreea Buinoschi

Persoanele respective urmează să primească, până pe data de 7 martie, cardurile de energie

Sursa: Facebook

Încă de luna trecută, românii care au primit vouchere de energie au început să le folosească. Numărul beneficiarilor este de aproximativ 1,7 milioane, iar alte 350.000 de persoane se vor alătura în curând.

Guvernul României a decis să mai acorde încă 350.000 de vouchere de energie persoanelor vulnerabile, care au nevoie de ajutor, pentru a putea să își plătească facturile.

350.000 de persoane noi vor primi vouchere de energie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat ieri, 2 martie, că, în urma verificării declarațiilor pe proprie răspundere, pe lista persoanelor care beneficiază de ajutorul venit prin intermediul voucherelor de energie, au mai fost adăugate încă 350.738

de persoane.

Persoanele respective urmează să primească, până pe data de 7 martie, cardurile de energie. În această perioadă, Poșta Română a emis aproximativ 590.000 de înștiințări prin care persoanele vizate erau atenționate că venitul lor este mai mare decât cel stabilit, motiv pentru care, nu mai pot beneficia de acest ajutor.

Din toate persoanele, 303.678 aveau un venit mai mare de 2.000 de lei, iar alte 268.409

de persoane au fost înștiințate că, pe locul de consum, venitul mediu este mai mare de 2.000 de lei.

Citește și: Ce pensii din România ar putea să scadă. Milioane de români ar putea să fie vizați

„Numărul de call center 0319966 este disponibil și pot solicita acolo mai multe detalii. Mă bucur că toate aceste obstacole sunt depășite cu succes și măsura funcționează așa cum speram.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Corelarea bazelor de date la un asemenea nivel este o premieră pentru noi și era un demers necesar, care ne va ajuta și pentru alte măsuri pe care Guvernul le pregătește în viitor”, a transmis Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Peste 220.00 de plăți au fost efectuate până acum

Începând cu data de 20 februarie, persoanele care au primit cardurile de energie au început să efectueze plățile la energie. Până în acest moment, au fost efectuate aproximativ 225.000 de plăți, a căror valoare a trecut de 71.000.000 de lei.

Persoanele care au primit voucherele pot efectua plățile în trei modalități:

  1. La poștaș- poștașii vor avea cititoare optice, pentru a favoriza acest procedeu,
  2. La orice oficiu poștal din mediile urbane sau la oficiile poștale în raza căruia își are domiciliul beneficiarul,
  3. Online.

Citește și: Voucherele Materna vor putea fi obținute și în 2023. Care este valoarea acestora

Ajutorul financiar pentru plata facturilor este în valoare de 1.400

de lei și se acordă în două tranșe: prima tranșă, în valoare de 700 de lei, a fost oferită în luna februarie, iar cea de-a doua, tot de 700 de lei, va intra în posesia beneficiarilor în luna septembrie.

Voucherele de energie pot fi folosite pentru plata: electricității, a gazelor, a energiei termice în sistem centralizat de termoficare, a buteliilor, a lemnelor de foc, a păcurei, a paleților și a altor materiale încălzire.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.