Mai puțini elevi într-o clasă, din toamnă. Klaus Iohannis a promulgat legea. Care este limita impusă

Author: Ana Dinu
Actualizat: 29 iul 2022, 15:45
Cati elevi au voie intr-o clasa?

Schimbări majore din această toamnă. Mai puțini elevi în clase, legea a fost promulgată de Klaus Iohannis.

Din toamnă, numărul elevilor dintr-o clasă va fi mult mai mic. Șeful statului, Klaus Iohannis, a promulgat legea care prevede numărul minim și numărul maxim de elevi într-o clasă, în funcție de tipul de învățământ.

Câți elevi vor avea voi într-o clasă, din toamnă?

Schimbări majore vor avea loc în noul an școlar, din toamnă elevii vor fi într-un număr mai mic în clase.

Pentru învățământul primar, potrivit noii legi, numărul elevilor dintr-o astfel de clasă nu trebuie să fie mai mic de 10, nici mai mare de 22 de copii, media fiind de  17 elevi.

Totodată, noua lege spune că pentru învățământul gimnazial în clase trebuie să fie maximum 26 de elevi și minimum 10 elevi, media fiind de 22 de elevi.

În ceea ce privește învățământul liceal și profesional, o clasă va fi formată din 24 de elevi, nu mai mult de 30 de elevi și nu mai puțin de 15.

De asemenea, o clasă de arte va avea cel mult 25 de elevi împărțiți pe grupe, maxim patru grupe, fiecare cu o medie de 6 elevi, cel puțin patru și cel mult 10.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Potrivit actului normativ: ” În situații excepționale, formațiunile de preșcolari sau de elevi pot funcționa peste efectivui maxim, cu cel mult 3 preșcolari/elevi, după caz, peste numărul maxim prevăzut la alin.(l),

cu aprobarea consiliului de administrație al inspectoratului școlar, pe baza unei justificări din partea consiliului de administralie al unitalii de învățământ care solicită exceptarea de la prevederile alin.(l) ”

Citeste si: Când începe, de fapt, noul an școlar? Toți elevii din România trebuie să știe. Ministrul Educației a făcut anunțul

Ministrul Educației, despre numărul de elevi care vor intra în clasa a 9-a

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că din această toamnă vor avea loc schimbări cu privire la numărul de elevi dintr-o clasă. Ministrul anunța în luna ianuarie că anul acesta, numărul celor care vor intra în clasa a 9-a este cu 37.000 mai mic decât anul trecut.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, noul an școlar începe pe 13 septembrie 2021, în format fizic.

Ministrul Educației este de părere că anul școlar trebuie extins fiind necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de învățământul online.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu elevii nevaccinați din toamnă? Ministrul Educației a făcut anunțul