Mai sunt trei zile pana la Paste, dar ninge ca-n mijlocul iernii!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:28

Soferii care si-au pus cauciucurile de vara abia au circulat pe zapada depusa pe sosea. Altii au abandonat drumul din cauza ninsorii.

Ninsoarea i-a luat prin surprindere pe soferii care au avut drum in aceasta dimineata pe Valea Prahovei.Temperaturile au scazut la 0 grade Celsius iar stratul de zapada a ajuns la 20 de centimetri la Predeal.

A fost un adevarat cosmar pentru soferii care nu au avut cauciucuri de iarna la masini. Unora le-a fost frica si chiar au abandonat drumul.Chiar daca drumarii au inceput sa dea cu nisip pe sosea, ninsoarea abundenta le-a ingreunat munca.
Si pe Drumul National 73, care leaga Predealul de Rasnov, masinile de mare tonaj au avut probleme din cauza zapezii. In aceste conditii, soferii sunt sfatuiti sa circule cu atentie si viteza redusa pe Valea Prahovei, iar cei care si-au schimbat cauciucurile de iarna cu cele de vara, mai bine sa nu porneasca la drum in zonele unde se anunta ninsori! Vremea ne va da batai de cap in continuare.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Astfel  din aceasta seara, de la ora 18, pana maine la ora 20 va ploua in cea mai mare parte a tarii. In Oltenia si in sudul Banatului, cantitatile de apa vor depasi  25- 30 de litri pe metrul patrat si, izolat, 50. Vantul va sufla cu putere si va atinge viteze de pana la 60 de kilometri pe ora.

Nu scapam nici de ninsori. In zona montana, in special in Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali, stratul de zapada va fi consistent iar vantul va sufla cu peste 70 de kilometri la ora.