Mai toate alimentele contin zahar? Iata ce mancam si nu stim

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 14:04

Suntem tentati sa credem ca zahar gasim numai in produse dulci. Fals! Mai toate alimente pe care le consumam zilnic contin acest ingredient.

sa ca, fara sa ne dam seama mancam zilnic de trei sau patru ori mai mult zahar decat ne recomanda medicii.
Cu siguranta sandvisurile cu salam sunt preferatele tuturor la micul dejun, dar cati dintre noi citim eticheta de pe ambalaj ca sa descoperim ca zaharul este prezent printre primele ingrediente amintite aici?

Oricat de gustoase ar  fi mezelurile sau branzeturile, medicii avertizeaza ca trebuie sa avem grija atunci cand le alegem.


Medicii, specialisti in nutritie si boli metabolice spun ca 50 de grame sunt suficiente pentru a asigura organismului cantitatea optima de zaharuri. Atentie, aici intra si fructoza si glucoza pe care le regasim in fructele si legumele crude. Daca mai adaugam doua lingurite la cafeaua de dimineata, e mai mult decat suficient.

Si nu e de mirare ca in ultimii ani facem coada la usa medicilor.

Sunt tot mai multi cei care sufera de obezitate, diabet sau mai grav cancer. In multe cazuri, zaharul este de vina spun doctorii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe piata, insa, exista si inlocuitori „sanatosi” ai zaharului alb, siropul de agave si praful de roscove pe care le gasim la plafar sau in supermarket.